Последното оръжейно изпитание на Северна Корея е било на хиперзвукова

...
Последното оръжейно изпитание на Северна Корея е било на хиперзвукова
Коментари Харесай

Пхенян заяви, че е тествана хиперзвукова ракета със среден и далечен обсег

Последното оръжейно тестване на Северна Корея е било на хиперзвукова ракета със междинен и отдалечен обхват, оповестиха държавните медии в сряда, като прибавиха, че водачът Ким Чен Ун е участвал персонално на изстрелването.

" Успешно беше осъществено изстрелване на нова хиперзвукова ракета със междинен и дълъг обхват, която има военностратегическа стойност ", съобщи държавната медийна организация KCNA ден след теста.

С изстрелването Ким съобщи, че Северът към този момент е " придобил стратегически ракети, които са с твърдо гориво, маневрени бойни глави и способни да носят нуклеарно оръжие ".

Южнокорейските военни оповестиха, че ракетата, изстреляна рано на 3 април, е прелетяла към 600 км, преди да се разбие във водите сред Южна Корея и Япония.

Последното изстрелване на Пхенян на ракета Hwasong-16 е осъществено по-малко от две седмици, откакто водачът Ким Чен Ун управлява тестване на мотор за хиперзвукова ракета със междинен обхват на деяние.

Северна Корея от дълго време се стреми да овладее по-съвременни хиперзвукови технологии и технологии с твърдо гориво, с цел да направи ракетите си по-способни да обезвреждат южнокорейско-американските системи за противоракетна защита и да заплашват американските военни бази в района.

Хиперзвуковите ракети са по-бързи и могат да маневрират по време на полет, което ги прави по-трудни за следене и прихващане, до момента в който ракетите с твърдо гориво не се нуждаят от зареждане с гориво преди изстрелване, което ги прави по-трудни за разкриване и заличаване, както и по-бързи за потребление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР