Последният кръг в германската Бундеслига може не предложи драматични мигове

...
Последният кръг в германската Бундеслига може не предложи драматични мигове
Коментари Харесай

Кьолн изпадна от Бундеслигата, Бохум ще играе бараж, а Унион се спаси драматично

Последният кръг в немската Бундеслига може не предложи трагични мигове по горните етажи на класирането, само че се реваншира с същинска драма в борбата за избавление. Преди началото на последните мачове за сезон 2023/24, няколко отбора " ходеха " по тъничък лед по отношение на съхраняването на елитния им статут. 

В последна сметка, огромният губещ се оказа един от най-обичаните клубове в страната Кьолн . " Козлите " по този начин и не направиха поврат в посредствената си акция и по този метод се сбогуваха с елита. Този следобяд момчетата на Шулц ядоха здрав пердах при визитата си на Хайденхайм - 1:4. Гостите с нищо не демонстрираха, че трите точки са от витално значение за тях, откакто губеха с 0:2 още до 22-ата минута. Тогава на два пъти се разписа Ерен Динкчи, а по-късно погромът бе удължен от головите изстрели на Сеса и Бесте. Почетният гол на Щефан Тигерс пък с нищо не промени злополучната орис на " козлите ".

Нервите не издържаха на Бохум. " Синьо-белите " бяха притиснати от събитията и се нуждаха от положителен резултат, само че вместо това паднаха с 1:4 от Вердер (Бремен). По този метод северняците се озоваха на баражната позиция №16 и ще се нуждаят от два спомагателни мача, с цел да подсигурят своето избавление.

След като през есента Унион (Берлин) игра в групите на Шампионската лига, в този момент " стоманените " трябваше да преминат през Ада, с цел да се бетонират на 15-ото място.  Столичани дълго време водеха на Фрайбург с 1:0 след гол на Холербах, само че в самия край се пропукаха в защита и разрешиха на Ритсу Доан да вкара за 1:1, което смълча всички по трибуните на " Старото лесничейство ".

Все отново имаше " хепи енд ", като от по холивудски сюжет. В 92-ата минута Унион получиха дузпа, която обаче бе пропусната от Кевин Фоланд. Ветеранът имаше шанс, защото на точното място за добавка се оказа Яник Хаберер, който хвърли в див възторг всички правилни последователи на берлинчани.
 Клинсман: Вярвам, че Германия може да завоюва Евро 2024
Клинсман: Вярвам, че Германия може да завоюва Евро 2024

" Очакванията постоянно са огромни "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР