Последните бюджети системно и значително повишават социалните разходи. Аз бих

...
Последните бюджети системно и значително повишават социалните разходи. Аз бих
Коментари Харесай

Денков: Увеличаваме социалните разходи, а досега - и да протестираш, и да не протестираш, имахме постна пица

" Последните бюджети редовно и доста покачват обществените разноски. Аз бих ги нарекъл вложения в хора. Така че по-скоро аргументите за тези митинг стартират да са поради чувството на хората, че има кой да ги чуе. Досега, и да протестираш, и да не протестираш, имахме постна пица от доста години наред. През последните години се промени методът. Тези вложения в хора стартират да дават своите резултати. Виждате, че повече хора се връщат в България. Повишава се раждаемостта. Това е нещо, което би трябвало да го отбележим. Причината е, че хората стартират да се усещат по-спокойни за бъдещето си ", сподели Денков.

Днешната протестна акция е проведена от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и нейните съществени членове. Инициативата е под надпис " За по-високи хонорари с Бюджет 2024 и ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България ", оповестиха от пресцентъра на синдиката.

" Нормално е да има митинги. Чуваме всички. Продължавам да получавам писма и да вършим срещи с другите общности ", разяснява още министър председателят.

Попитан по какъв начин ще разяснява декларираното желание от " ИТН " да блокират работата на Народното събрание, с цел да не може законодателният орган да одобри дефинитивно измененията в Конституцията, Николай Денков отговори: " Нямам подозрение, че те извършват политическа поръчка. Видях го през вчерашния ден в интервютата. Активирани са да пречат оптимално, а те не могат да вършат друго, с изключение на да пречат сега. Имаме потребност от тези промени, те са съгласувани с най-експертните институции на експертно равнище Венецианската комисия, Европейската комисия. Те са част и от рекомендациите на Европейската комисия за върховенството на правото. Всичките им причини са изцяло измислени. Надявам се оптимално бързо да бъде преодоляна тази опозиция ".

Паметникът на Съветската войска има своето място в Музея на социалистическото изкуство, сподели Денков, който разяснява продължаващия ремонт на монумента.

" Това е агитационен монумент, той няма културна полезност. Не е боен монумент. Това е част от преодоляването на българската страна с премахването на демокрацията в нея от съответните окупационни руски войски и по-късно от тоталитарната страна. Крайно време е да се разделим с това минало. То би трябвало да отиде в музеите, не споделяме, че би трябвало да изчезне. Трябва да се учи като част от нашата история ", уточни Денков.

Министър-председателят разяснява тематиката преди днешната гала в Министерството на младежта и спорта, на която ще бъдат отличени " Младите първенци на България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР