Пощальоните ще трябва да се замислят за преквалификация и търсене

...
Пощальоните ще трябва да се замислят за преквалификация и търсене
Коментари Харесай

Робот-пощальон разнася писма в Европа

Пощальоните ще би трябвало да се замислят за преквалификация и търсене на ново професионално занятие. Защото специалността им е на път да изчезне, най-малко в западна Европа. Автономни роботи-пощальони доставят писма и пратки в страни като Норвегия, Германия и Швейцария.

Норвежките пощи Posten-Norge употребяват устройството на стартъпа Buddy Mobility, което най-общо наподобява на огромна кутия с колела. Така разнасят дейно пратките и писмата, чието количество фрапантно е намаляло в последните години поради онлайн връзката.

Немските Deutsche Post, които са част от DHL, употребяват сходно електрическо устройство, което разнася пощата в град Бад Херсфелд. То обаче не работи единствено, а следва пощальона, като придвижва колета и товари до 150 кг.

Швейцария е третата страна в Европа, опитала с пощальоните-роботи. В продължение на няколкомесечен тестов интервал Swiss Post употребяват самостоятелни устройства, минали 800 км в доставка на писма и колета без нито един случай. От компанията чакат в скоро време да бъде призната наредба, която да позволи независимото потребление на роботите без човешка интервенция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР