Посетителите на курортен град в Югозападна Япония преживяха шок, когато

...
Посетителите на курортен град в Югозападна Япония преживяха шок, когато
Коментари Харесай

Изумителен теч в Японско море: Водата стана червена

Посетителите на курортен град в Югозападна Япония претърпяха потрес, когато се разсъниха и откриха, че нормално кристално чистото море е придобило злокобен червен нюанс - откакто локална пивоварна е позволила теч.

Снимки и видеоклипове, споделени в интернет, демонстрират кървавочервена вода, която тече през реките и пристанищните региони на град Наго, на остров Окинава - дестинация, по-известна с изумрудените води и пясъчните плажове.

Местната пивоварна обаче прикани хората да не се тормозят, заявявайки, че е имало теч в една от нейните заводи и че оцветената вода не съставлява заплаха за хората или морските жители .

" Смятаме, че това е породено от приключване на пропиленгликол - хранителна добавка, включена в наредбите за използване на Закона за хигиената на храните - съдържащ се в охлаждащата вода, употребена за изстудяване на нашите фабрични уреди. Смятаме, че изтеклата охлаждаща вода се е вляла в реката през дъждовна канавка, което е довело до изчервяване на морето ", обявиха от пивоварна " Орион ".

Visitors to a beach resort city in southwest Japan got a shock when they woke to discover the usually crystal-clear sea had turned an ominous shade of red.
— CNN International (@cnni)
Тя добави, че течът е бил " запушен " към 9:30 ч. във вторник - макар че представител на японската брегова защита съобщи пред CNN, че морската вода наоколо до пивоварната към момента е била алена в сряда сутринта.

Смята се, че алената морска вода е породена от приключване на охлаждаща течност в пивоварната. Предполага се, че алената морска вода е породена от приключване на охлаждаща течност в пивоварната.

Пропиленгликолът се употребява постоянно в хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната индустрия. Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) го класифицира като " всепризнат като безвреден " за приложимост в храни.

Пивоварна " Орион " също се извини за породеното " стеснение и големи неприятности и терзания " и съобщи, че е почнала следствие и работи с управляващите за предприемане на " контрамерки ".

Около 400 благи (640 км) югозападно от континентална Япония, Окинава е петият по величина японски остров и е стратегическо място за американските въоръжени сили от борбата за Окинава през 1945 година по време на Втората международна война.

Brewery leak turns sea red in Japan
— Jaun News Usa (@jaunnewsusa)
Днес островът е известна туристическа дестинация за интернационалните туристи.

Новината за алената морска вода развесели някои консуматори на обществените медии, само че накара други да се запитат дали водата е безвредна.

Един консуматор на Twitter съобщи, че тълпи от хора са се събрали, с цел да погледнат аленото море. " Какво е това? Добре ли е нашият океан? Морската вода е толкоз алена ", написа той в Twitter.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР