Посещение на руския президент Владимир Путин в Северна Корея може

...
Посещение на руския президент Владимир Путин в Северна Корея може
Коментари Харесай

Путин планира посещение в Северна Корея

Посещение на съветския президент Владимир Путин в Северна Корея може да се състои в обозримо бъдеще, като датите ще бъдат в допълнение съгласувани по дипломатически канали, сподели пред кореспонденти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветските медии.

" Владимир Путин има покана да посети Пхенян на публично посещаване. Надяваме се, че такова посещаване ще се състои, че съветският президент ще посети [Северна Корея] в обозримо бъдеще. Времето за такова посещаване ще бъде в допълнение контрактувано по дипломатически канали “, сподели Песков, цитира Българска телеграфна агенция и Факти.

Прессекретарят на президента сподели, че Руската федерация има намерение да развива партньорства с КНДР във всички области. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун предложения Путин да посети страната по време на визитата си в Руската федерация през септември 2023 година

Северна Корея е една от дребното останали страни в света, които поддържат другарски връзки с руснаците. Пхенян обезпечава военна помощ на Владимир Путин в експанзията му против Украйна. Има данни, че Северна Корея е дала 1 милион артилерийски снаряда на съветската войска.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР