ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Северноатлантически кит е забелязан оплетен във

...
ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Северноатлантически кит е забелязан оплетен във
Коментари Харесай

Десен кит е открит оплетен край Нова Англия в една опустошителна година за изчезващите видове

ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Северноатлантически кит е видян впримчен във въже край Нова Англия, влошавайки така и така опустошителната година за изчезващите животни, споделиха федералните управляващи.

Правилните китове наброяват по-малко от 360 и са уязвими от заплитане в риболовни уреди и конфликти с кораби. Заплетеният кит е бил забелязан в сряда на към 50 благи южно от остров Блок в Роуд Айлънд, заяви Националната администрация за океаните и атмосферата.

Китът има въже, излизащо от двете страни на устата му и е бил надалеч от брега, което затруднява спасителите да оказват помощ, се споделя в изказване на NOAA.

„ Като се има поради огромното разстояние от брега, специалистите не съумяха безвредно да пътуват до последното известно местонахождение на кита денем, с цел да опитат да го спасят, “, се споделя в изказването. „ NOAA Fisheries и нашите сътрудници ще следят този кит и ще се опитат да реагират на заплитането, в случай че е допустимо, както времето и изискванията за сигурност разрешават. “

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР