Порои, мощна градушка и гръмотевична буря, кога свършва лошото време? Според

...
Порои, мощна градушка и гръмотевична буря, кога свършва лошото време? Според
Коментари Харесай

Порои, мощна градушка и гръмотевична буря, кога свършва лошото време?


Порои, мощна градушка и гръмотевична стихия, по кое време свършва неприятното време? Според прогнозата на синоптика Петър Янков най-малко на Великден времето у нас ще е хубаво. Предстоят ни празници, а през последните дни времето още веднъж демонстрира своя темперамент.

„ Очаква ни динамично време. Ще има и гръмотевици. Петък и събота ще бъдат дъждовни. В събота постепенно преваляванията ще стопират. Следобед ще превалява основно в южните региони, а през нощта дефинитивно ще стопират. Облачността ще се раздира, температурите през нощта ще се движат сред 9 и 8 градуса, сутринта – до 6-7 градуса “, предвижда Янков пред Bulgaria ONA AIR.

На 5 май ще има доста слънчеви часове, както и покачване на температурите.

„ Нашите сънародници, които ще бъдат в Гърция, особено по Беломорието, ще имат превалявания през целия ден, с гръмотевици в Северна Гърция. В неделя ще има слънчеви часове. В понеделник, на Гергьовден, ще има валежи в следобедните часове. Пътните настилки ще бъдат влажни, ще има по-бавно напредване на колите, само че хората да не оставят своето прибиране за 7 май “, посъветва Янков.

До 5 май гръмотевичната активност, съсредоточена в Западна и Югозападна България, ще бъде по-слаба и няма условия за мощни градушки. По-силни гръмотевични стихии се чакат на 6 май в Югозападна България, посочи синоптикът.

От 7 май стартира нескончаем дъждовен интервал с интензивни превалявания както в Гърция, по този начин и в България, който ще продължи до 10-11 май. След това следва по-продължителен изсъхнал интервал с покачване на температурите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР