Поради това, че служебното правителство не се справя с бюджетните

...
Поради това, че служебното правителство не се справя с бюджетните
Коментари Харесай

БСП: Служебното правителство е използвало четири милиарда от Сребърния фонд

Поради това, че служебното държавно управление не се оправя с бюджетните доходи, то си е разрешило да употребява средства от Фискалния запас, които не са оторизирани и които е доста евентуално да портиворечат на закона. Това съобщи на брифинг пред медии Румен Гечев от.

„ Обърнахме се към Българска народна банка и министъра на финансите за даване на детайлна информация за Фискалния запас на България. Както знаете, той се ръководи от държавното управление, само че се намира по сметка на Българска народна банка “, сподели още той.

По тяхна предварителна информация, за март и април са употребени към четири милиарда лв. – за март 1,5 милиарда и за април 2,8 милиарда

„ Тъй като там има един извънредно сензитивен съставен елемент - Сребърният фонд, който би трябвало да е ненарушим, гаранция за пенсионната система на България, тук са и средствата по европейските фондове и Европейски Съюз следи строго използването на фондовете, ние сме разтревожени от това което става с българските финанси, с ръководството на Фискалния запас и сигурността на сребърния фонд “, безапелационен е той.

„ Ще сложим въпроса и в Народното събрание, и в съответните комисии. Не желаеме да допуснем това да повтори случая с употребяваните над милиард лв. от Здравната каса, които в никакъв случай не бяха върнати във фонда и осакатиха промяната в здравната система “, напомни Гечев.

Той отхвърли да разяснява състава на проектокабинета на ПП-ДБ.

По-рано през днешния ден на съвещанието на Народно събрание водачът на партията също обърна внимание на това, като попита обществения министър Лазар Лазаров къде са отишли парите от Сребърния фонд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР