Попитана от Sunday Morning Herald дали е възможно САЩ и

...
Попитана от Sunday Morning Herald дали е възможно САЩ и
Коментари Харесай

Възможно е споразумение между американските власти и Джулиан Асанж?

Попитана от Sunday Morning Herald дали е допустимо Съединени американски щати и Австралия да реализират дипломатическа договорка за Асанж, която да постави завършек на преследването на създателя на WikiLeaks от страна на Съединени американски щати и да му разреши да се върне в Австралия, Кенеди сподели, че „ казусът е в ход “ и че Министерството на правораздаването се занимава с това.

„ Така че това в действителност не е дипломатически въпрос, само че мисля, че може да има решение “, сподели Кенеди в изявление за австралийския вестник.

Тя разяснява изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкен, че обвиняванията против Асанж са съществени и че той е заплашил националната сигурност на Съединени американски щати с разкриването на класифицирана информация.

" Но има метод това да се реши ", акцентира американският дипломат.

Габриел Шиптън, брат на Джулиан Асанж, съобщи, че " Каролайн Кенеди не би споделила тези неща, в случай че не искаше излаз от тази обстановка ".

Асанж, австралийски жител, затворен във Англия, се бори против екстрадиция в Съединени американски щати, където е търсен по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР