Понятието ламинарин навежда на асоциации за кафявите водорасли ламинария и

...
Понятието ламинарин навежда на асоциации за кафявите водорасли ламинария и
Коментари Харесай

Ламинарин

Понятието ламинарин навежда на асоциации за кафявите водорасли ламинария и асоциацията е напълно вярна, тъй като веществото под това име се намира тъкмо в кафявите водорасли. Какво съставлява и какви приложения намира ламинаринът, може да се изясни за събиране на информация за потреблението му.

Какво е ламинарин

Това вещество може да бъде дефинирано като бета глюкан с натурален генезис, който се открива в огромни дози в кафявите водорасли ламинария.

По създание съставлява безвредна за здравето на индивида молекула, формирано от растителни нишки, която няма странични резултати - не може да се предозира, да провокира свръх мощен имунен отговор и да аргументи затова автоимунно заболяване, само че пък има редица изгоди.

С други думи - това е естествено срещаш се полизахарид в растенията, който се извлича с комерсиална цел и е предопределен главно за превантивна приложимост, с цел да се избегнат инфекции.

Освен изгодите за хората, веществото се употребява и за отбрана против разнообразни типове мана, ръжди, петна по листата, плесени, изгниване по плодовете и други заболявания по растенията.

Как се получава ламинарин

Ламинаринът се извлича от кафявите морски водорасли, главно типа ламинария, по метода на екстракцията. Водораслото Laminaria digitata е изходна суровина и при екстракцията се включва контролиране на рН със сярна или солна киселина, последвано от пречистване и най-после неутрализация с натриев хидроксид.

Полученото вещество е несинтетично и задоволително за потребление в необятен кръг действия, защото е токсично безвредно и има редица изгоди за хората и растенията.

Ползи от ламинарин

 Ползи от Ламинарин

Ползи от ламинарин за индивида

Ламинаринът е тип модификатор на биологичния отговор на организма. Той се явява имуномодулатор, който контролира имунната система и подкрепя тялото да се избави от нездравословните патогени със лични сили.

Особено скъп е в битката с рака, тъй като разпознава раковите кафези и ги унищожава.

Неговите антибактериални благоприятни условия оказват помощ за угнетяване на бактериалните инфекции от рода на стафилококовите, ешерихия коли, салмонела и други.

Молекулата му дълго време остава дейна и е мощен имуностимулатор, когато се приема с храната. При банкет посредством храна вкарва в тялото диетични фибри и по този начин се трансформира в предварителна защита за рака, чрез хранителната диета.

Ползи от ламинарин за растенията

При растенията ламинаринът работи посредством стимулиране на естествените защитни механизми против болестни патогени. Той задейства каскада от химически пътища за сигнализиране и повишение на производството на защитни протеини, ензими и други химикали с противогъбично и антибактериално деяние. По този метод веществото лимитира зараза и стопира нейното разпространяване в растението.

Третирането на растенията с ламинарин ги прави по-привлекателни за осите, които паразитират върху инсекти вредители.

Подходящ е за отнасяне на ягоди и други горски плодове, луковични култури, зърнени насаждения, листни зеленчуци, дървесни плодове, грозде и други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР