Помните ли феномена 15/15 от евроизборите през 2014 г.? Тогава

...
Помните ли феномена 15/15 от евроизборите през 2014 г.? Тогава
Коментари Харесай

С какво се занимава днес Любимец 15?

Помните ли феномена 15/15 от евроизборите през 2014 година? Тогава по този начин нарекоха претендента за евродепутат Момчил Неков, чийто номер в листата съвпадаше с номера на " Коалиция за България ", която го издигаше. С 34 000 преференции Неков, станал прочут още като " Любимец 15 ", измести поставения под номер 1 - тогавашния водач Сергей Станишев, и отпътува за Брюксел. Каква е равносметката му 10 години по-късно, по какъв начин прави оценка работата си в Европарламента и счита ли, че изборът му е бил плод на неточност на гласоподавателите?

Питаме го за свършеното през 5-годишния му мандат и за това отдава ли триумфа си на към момента нежния тогава опит на гласоподавателите с опцията за преференции в бюлетината.

" Всеки човек, който влиза в дадена листа, вярва. Препоръчвам на хора, които не имат вяра в себе си, изобщо да не влизат в никакви листи, на никакви места. За мен това беше късмет, даден от горната страна, който аз използвах по най-хубавия метод. Не съм стоял в поза от източните култури и религии, наблюдавайки какво се случва. Това е един развой, в който влизаш и зависи от твоите показа, от твоята перцепция по какъв начин ще излезеш от него. Всяка медия, изключително първоначално, се опитваше по някакъв начин да ме подхлъзне или да ме показа в друга среда, в друга роля. Казваха, че надали не не съм заслужил мястото си или не ставам ", споделя някогашният евродепутат.

Неков добавя, че не му е липсвало самочувствие, влизайки в конкуренцията за Европейския парламент. Казва още, че е приключил множеството начинания, които е подел в Екологичен потенциал. " Едната е " Да защитим българския усет " с географските означения - да може от ден на ден български артикули да имат такова лого, такава отбрана по схемите за качество. Второто е в земеделския бранш да има услуга " Опрашване ", изяснява Момчил Неков.

Колкото до това дали издигналата го коалиция го е принуждавала да се откаже от евромястото си тогава, той държи да посочи: " Имаше такива оферти, но нямаше натиск. Когато споделих, че това е моят избор, не е имало повторни срещи по тематиката. Това е било грижа за моята психика - дали ще мога да се запазя в такава обстановка ", разяснява Неков, предава NOVA.

Днес той строи дом за възрастни хора и хора с деменция в Силистра, където е роден. Решава се на това след компликациите, през които фамилията му минава с неговите баби. Има щерка на 4 години, а от 2 седмици насам е татко и на момче.

Не се отказва и от политиката. Преди две години, в съдружното държавно управление на Кирил Петков, като представител на Българска социалистическа партия получава пост на заместник-министър на земеделието - ресора, в който работи и в Европарламента. Преди това се кандидатира и за кмет на родния си град. Губи на балотаж, само че в резултата не има вяра и до през днешния ден.

Попитан каква би трябвало да е първата задача на новия Екологичен потенциал, Неков съобщи, че това е визовата взаимност. " Да се реализира цялостна визова взаимност за четири страни в Европейския съюз – България, Румъния, Хърватия и Кипър ", акцентира той.

Рецептата на някогашния евродепутат за сполучлива страна пък е повече взаимоотношение с европрокуратурата, основаване на Министерство на демографската политика и потребление на изкуствения разсъдък за държавни цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР