Полярните сияния, които обикновено са ограничени до по-високите географски ширини,

...
Полярните сияния, които обикновено са ограничени до по-високите географски ширини,
Коментари Харесай

Учени: Полярно сияние в България? Това е опасно

Полярните сияния, които нормално са лимитирани до по-високите географски ширини, неотдавна можеха да се следят в небето над България, Мексико, Южна Европа и Африка.

Причината за това събитие на нетипични места са мощни слънчеви стихии през май месец.

„ Трябва да разберем, че зад тази хубост се крие заплаха “, предизвестява пред Агенция Франс Прес Кантан Верспирен, координатор на програмата за галактическа сигурност в Европейската галактическа организация (ЕКА).

Друг академик – Майк Бетуи от Центъра за прогнозиране на галактическото време в Съединени американски щати, припомня, че слънчевите стихии могат да имат отрицателни последици за електрическите мрежи и спътниците или да изложат астронавтите на рискова радиация.

Сиянието, което се появи на 11 и 12 май в доста региони, беше породено от най-мощната геомагнитна стихия след тази от октомври 2003 година

Очакват се нови полярни сияния

Слънцето се приближава до това, което се назовава „ безоблачен най-много “

Преди 21 година явлението провокирала спиране на електрозахранването в Швеция и развалила мрежите в Южна Африка. Сега вредите явно са по-малки, макар че към момента не ясно какво тъкмо е предизвикало на спътниците.

Космическите синоптици издадоха предизвестие за мощна геомагнитна стихия от степен G4

Геомагнитните стихии се образуват, когато потоци от електрически заредени частици се изхвърлят от повърхността на Слънцето и доближават магнитосферата – геомагнитното поле на Земята. Очаква се да има интензивна интензивност в идващите няколко дни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР