Полското министерство на отбраната съобщи, че е отзовало полския командир

...
Полското министерство на отбраната съобщи, че е отзовало полския командир
Коментари Харесай

Варшава отзова полския командир на Еврокорпс

Полското министерство на защитата заяви, че е отзовало полския пълководец на силите на Еврокорпс (междуправителствена европейска военна конструкция - бел. ред.) и разгласи, че стартира следствие против армейския военачалник.

Министерството заяви, че военното разузнаване е почнало инспекция " по отношение на разрешението за персонална сигурност " на генерал-лейтенант Ярослав Громаджински, съобщи Агенция Франс Прес.

" Поради това беше взето решение генерал-лейтенант Громаджински да бъде освободен от длъжността си на пълководец на Еврокорпус ", се показва в изказване на ведомството и се добавя, че е разпоредено " незабавното " му връщане в Полша.

Еврокорпс, боен орган, претрупан с ръководенето и координирането на многонационални интервенции, е основан по самодейност на Франция и Германия през 1992 година, като по-късно към него се причисляват Испания, Белгия, Люксембург и Полша.

Громаджински пое двугодишното ротационно командване на Еврокорпс със седалище в Страсбург през юни 2023 година

Полското военно министерство не даде детайлности по случая на Громаджински, само че съобщи, че решението е взето, откакто военното разузнаване е получило " нова информация " за него.

То добави, че " на длъжността ", заемана от Громаджински, неотложно ще бъде назначен различен офицер, с цел да се обезпечи непрекъснатост на действието на командването на Еврокорпс.

Преди да стане пълководец на Еврокорпуса, Громаджински беше консултант на началника на Генералния щаб на полската войска.

През последните месеци той служи като част от екипа за интернационална помощ за Украйна във Висбаден, Германия, където дружно с американски военнослужещи дава отговор за образованието на украински бойци.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР