Полицейският служител на Аврора Нейтън Уудиард беше признат за невинен

...
Полицейският служител на Аврора Нейтън Уудиард беше признат за невинен
Коментари Харесай

Невинен: Полицейският служител на Аврора Нейтън Уудиард оправдан за смъртта на Илайджа Макклейн

Полицейският чиновник на Аврора Нейтън Уудиард беше приет за почтен в понеделник за непредумишлено ликвидиране и ликвидиране по незаконна немарливост при гибелта през 2019 година на Илайджа Макклейн, 23-годишен остарял негър мъж, който се прибираше у дома през нощта, когато среща с спешна помощ докара до гибелта му.

Уудярд е измежду трима служители на реда от Аврора и двама парамедици, упрекнати в гибелта на Макклейн през 2019 година Процесът против другите двама служители на реда докара до разделна присъда миналия месец с един наказан за ликвидиране и един оневинен. Процесът против парамедиците би трябвало да стартира по-късно този месец. Процесът против Уудиард продължи няколко седмици и правосъдните заседатели разискаха към ден и половина, преди да стигнат до присъдата си следобяд в понеделник.

Прокурорите твърдяха по време на процеса, че Уудиард е сграбчил Макклейн в границите на 8 секунди, откакто слязъл от патрулния си автомобил, без да се показа и да изясни за какво желае да приказва с него. Беше получено незабавно позвъняване за Макклейн, като някой заяви, че наподобява съмнително с маска. Макклейн се вижда на видеото от камерата на тялото, което беше показано по време на процеса, наподобява заловен неопитен и се пробва да продължи да върви, когато Woodyard се приближи.

обновен през 2021 година, откри, че Макклейн е умрял от свръхдоза кетамин, който му е бил даден, откакто е бил принудително арестуван от полицията. Въпреки че не откри доказателства, че полицейските дейности са съдействали за гибелта на Макклейн, прокурорите показаха собствен личен медицински специалист, който сподели, че има директна връзка. Д-р Роджър Мичъл от университета Хауърд, някогашен следовател от Вашингтон, окръг Колумбия, сподели, че полицейското задържане е предизвикало поредност от каскадни здравословни проблеми, в това число затруднено дишане и струпване на киселина в тялото на Макклейн.

Прокурорите настояват в първият опит, при който полицията насърчи парамедиците да дадат на Макклейн кетамин, като сподели, че той има признаци, като нараснала мощ, които демонстрират спорно положение, известно като възбуден делириум. В случая с Уудярд те споделиха, че откакто се е върнал на местопроизшествието, той не е съумял да издърпа Макклейн от стомаха си, което го е затруднило да диша, и не е възразил да го държат прикрепен, до момента в който му е даван кетамин. Прокурорите допускат, че Удиърд е бил по-притеснен от допустимо следствие и неприятности, в сравнение с от това по какъв начин се е справял Макклейн.

За разлика от другите служители на реда, Удиярд застана на позицията, свидетелствайки предходната седмица, че е сложил Макклейн в каротиден надзорен арест тъй като се опасяваше за живота си, откакто чу Макклейн да споделя: „ Възнамерявам да си върна властта “, а различен офицер споделя: „ преди малко ти сграбчи револвера, пич. “

Прокурорите настояват, че Макклейн в никакъв случай не се е опитвал да грабне оръжие на офицер и то не може да се види в записа на телесната камера, който е неустойчив и мрачен, преди всички камери да паднат по време на последвалата борба.

Защитата твърди, че Удиърд е трябвало да реагира на това, което той чул сега.

Той свидетелства, че е бил сломен и изплашен и почнал да плаче, до момента в който разговарял с ръководителя си. Той сподели, че тя му е предложила да си вземе отмора. Той сподели, че е отишъл до колата си и е плакал още малко, преди да се върне на местопроизшествието.

Полицейското ръководство на Аврора туитна този отговор след присъдата: „ Както беше посочено по-рано, знам, че мнозина са чакали дълго време забърканата страна да има деня си в съда. Като нация би трябвало да сме ангажирани с върховенството на закона. Като такива, ние високо ценим американския правосъден развой. Ние почитаме присъдата, постановена от журито, и благодарим на членовете на журито за деликатното им разискване и обслужване. Поради спомагателния провесен развой, полицейското ръководство на Аврора е изключено от спомагателни мнения сега. "

Въпросниците на журито ще бъдат раздадени на 17 ноември за двамата някогашни парамедици Джереми Купър и Питър Чичуниек, упрекнати в гибелта на Макклейн. Изборът на правосъдни заседатели в правосъдната зала се чака на 27 ноември. Този развой се чака да продължи няколко седмици.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР