Полицай е бил задържан с наркотични вещества. Това съобщиха от

...
Полицай е бил задържан с наркотични вещества. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Полицай е бил задържан с наркотици

Полицай е бил арестуван с наркотични субстанции . Това оповестиха от прокуратурата. В СГП под управлението на държавен обвинител сега се води следствие по отношение на получени данни от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи за чиновник на Министерство на вътрешните работи, който вероятно прави закононарушения с предмет наркотични субстанции.

Още в границите на вчерашния ден чиновници на ДВС-МВР са уведомили СГП и са потърсили подпомагане от дежурен прокурор по отношение на наличните данни. Незабавно прокурор в СГП е дал инструкции и е била основана нужната организация за осъществяване на дейности по следствие при необходимост от следовател в СО-СГП .

В резултат на подхванатите дейности през днешния ден А. Д. – чиновник на Министерство на вътрешните работи, бил спрян за инспекция до момента в който пътувал с лек автомобил в региона на 1-ви километър на път Е 871 в посока от Перник към София. В автомобила били открити субстанции, за които са събрани данни, че вероятно са високорискови наркотични субстанции , а точно – коноп с тегло 1 883,52 грама .

Досъдебното произвеждане е формирано от следовател в СО-СГП със съставянето на протокола за първо деяние по следствието, а точно – претършуване и изземване . При осъществяване на дейностите подпомагане оказали чиновници на ДВС-МВР. А. Д. бил арестуван за период до 24 часа със Заповед на чиновник на ДВС-МВР.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от през днешния ден А. Д. е притеглен в качеството на обвинен за това, че е държал наркотичните субстанции без съответно позволение за разпространяването им – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. На съображение член 64, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият е арестуван с разпореждане на прокурора за период до 72 часа .

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на служителя на реда.

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред, подчертаха от прокуратурата. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР