Полицаите са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен

...
Полицаите са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен
Коментари Харесай

Корумпирани полицаи от Сливо поле отново отиват на съд

Полицаите са желали и получавали подкупи при реализиране на пътен надзор на водачи на МПС

Тримата служители на реда от град Сливо поле, упрекнати във взимане на подкупи, се изправят пред Апелативния съд във Велико Търново идната седмица, осведоми.

През октомври м.г. Окръжният съд в Русе осъди 45-годишния пълководец на поделение в районно управление (на МВР) - Сливо поле Борислав Борисов на 4 години затвор при първичен общ режим, 5 години отнемане от права и 6000 лева санкция. Той бе приет за отговорен за 13 подкупа, взети в интервала 2 август 2020-6 януари 2021 година При инспекции на водачи на пътя той прибирал парични суми сред 20 и 100 лв. и разнообразни движимости – общо 350 лв., 60 евро, парфюми и козметични артикули и 2 хляба.

Младши автоконтрольорът Емил Моллов получи условно наказване от 3 години отнемане от независимост с изпитателен период от 5 години, 3 години отнемане от права и 4000 лв. санкция. Обвинението към него бе, че е взел на 6 пъти рушвет в съучастничество с Борислав Борисов, в това число и за несъществуващи нарушавания.

Старши служител на реда Назиф Ахмедов бе наказан на 3 години условно с изпитателен период от 3 години, 3 години без право да е служител на реда и 3000 лв. санкция. Той е приет за отговорен, че е вземал седем пъти рушвет дружно с Борислав Борисов, който е бил негов директен началник.

Тримата чиновници на Министерство на вътрешните работи признали напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Русе, съгласно който са желали и получавали подкупи при реализиране на пътен надзор на водачи на МПС. Процесът е минал по кратко правосъдно разследване.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е формирано на съображение въззивен митинг от Окръжна прокуратура – Русе и въззивни тъжби от подсъдимите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР