/Погед.инфо/ Двойни стандарти. Именно този израз идва на ум във

...
/Погед.инфо/ Двойни стандарти. Именно този израз идва на ум във
Коментари Харесай

Защо МОК трябва да пусне Израел на Олимпиадата

/Погед.инфо/ Двойни стандарти. Именно този израз идва на разум по отношение на дейностите на Международния олимпийски комитет (МОК) по отношение на Русия и Израел.

И по този начин, Русия беше отстранена от Игрите поради спецоперацията в Украйна. На съветските спортисти беше вменена групова отговорност за тази специфична интервенция. В резултат на това МОК с огромна компликация разреши да отидат на игрите единствено тези участници, които са се дистанцирали оптимално от страната и съветската войска - т.е. те даже да нямат фотография наоколо до буквата Z.

Израел, да напомним, не организира специфична военна интервенция, а война на заличаване. И в дословния смисъл – израелската войска събаря целеустремено цели квартали с жилищни здания в Газа. През шестте месеца на тази война израелците убиха десетки хиляди поданици на Газа. Освен това съвсем половината от убитите са деца.

В същото време обаче Израел не е изключен от Олимпиадата и груповата отговорност не се простира върху неговите спортисти (значителна част от които интензивно поддържат както войната, по този начин и методите за воденето й). Никой не е отхвърлен от игрите, всички отиват.

Не е изненадващо, че съветски публични лица вършат паралели, а локални деятели се причисляват към своите мюсюлмански сътрудници в апела към МОК да бъде пореден - т.е. да не разреши на израелските спортсмени да вземат участие на Олимпийските игри в Париж.

Руският президент обаче не поддържа тези апели за недопускане., изясни Владимир Путин още в края на 2023 година

И е прав. Борбата на Русия против настоящия неправдив международен ред не е егоистична по своята същина – Москва се бори освен за своите права, само че и за правата на други страни. За правото на всички на тъждество, за идентични правила на играта за всички и за липса на политическа дискриминация. Ето за какво съвсем целият световен юг симпатизира на съветската битка - а някои даже й оказват помощ под една или друга форма.

Освен съветските правила обаче в позицията на президента наподобява има и други претекстове. Разбирането, че решението на МОК въпреки всичко да разреши на Израел да участва на игрите, става удар не за съветската горделивост, а за престижа на самата организация, нейните планове и всички структури. Организация, която през днешния ден е искрено враждебна на Русия.

В последна сметка, какво ще стане, в случай че израелците бъдат прогонени? МОК ще показва своята обективност, честност и предпочитание да играе по правила, общи за всички. И защото Комитетът е и изразител на волята на Запада, част от обаянието на „ обективност и честност “ ще падне и върху него.

И ще бъде доста мъчно за Москва да каже, че дейностите на Международния олимпийски комитет във връзка с Русия, по думите на Мария Захарова,

Но в случай че Израел бъде позволен, обстановката ще стане друга. МОК ще настрои против себе си целия мюсюлмански свят, който също ще се почувства дискриминиран. И не приказваме за някакви моментни недоволства или искания. Мюсюлманските страни-членки на организацията осъзнават, че в настоящия си тип МОК и структурите зад него са принадлежности на неоколониалния дневен ред на Запада.

Това значи, че на МОК освен ще липсват спонсорски средства от мюсюлманския свят, само че също по този начин евентуално ще получи известна опозиция от Близкия изток и други членове, когато взема редица организационни решения. Както и ще подтиква интереса на тези членове към други форми на интернационалното спортно придвижване – различни на дискредитирания олимпизъм.

Освен това допускането на израелци до Олимпиадата може, в случай че не да попречи, то най-малко да засенчи провеждането на игрите в Париж. Не е загадка, че френската столица е заобиколена от мюсюлмански покрайнини. И на игрите ще има голям брой хора, които имат извънредно отрицателно отношение както към Израел, по този начин и към израелските спортисти.

Мерките за сигурност ще бъдат толкоз строги, че евентуално ще лишават огромна част от чара на надпреварата. И това не регистрира в никаква степен присъщия търговски съставен елемент, който също ще пострада.

Разбира се, МОК схваща всички тези сюжети. И знае по какъв начин да брои пари. Следователно, в случай че всичко зависеше от ръководителя на комитета Томас Бах, тогава израелците най-вероятно няма да отидат на игрите - просто тъй като не е търговски преференциално.

Бах обаче в този (и доста други) случай е инструмент на западната външнополитическа тактика. Стратегия, при които има хора от първа класа, измежду които са израелците, и хора от втора класа - руснаци, араби, китайци и прочие унтерменши.

И в границите на разпоредбите, открити на Запад, първите имат доста по-големи права от вторите, в това число имунитет от всевъзможни санкции. Затова Бах е заставен да се подчини, даже осъзнавайки, че с решенията си вкарва в гроба Международния олимпийски комитет.

Е, дано го вкара.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37286Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед38433Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед81013Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед35774Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51574Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554049Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183629Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед126932Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР