Подразделението за управление на активи на американската банка Goldman Sachs

...
Подразделението за управление на активи на американската банка Goldman Sachs
Коментари Харесай

Подразделение на Goldman Sachs иска да купи Subway за $10 милиарда

Подразделението за ръководство на активи на американската банка Goldman Sachs е измежду заинтригуваните претенденти за придобиване на американската верига за бързо хранене Subway, оповестяват международните организации.

Цената на договорката може да достигне $10 милиарда. Други заинтригувани страни са Bain Capital, TPG и TDR Capital, разгласи английската Sky News. 

Subway е една от най-големите вериги за бързо хранене в света с над 37 000 магазина в 100 страни. Компанията е благосъстоятелност на двете фамилии създатели Фред Де Лука и Питър Бък повече от половин век.

През февруари тази година от веригата за сандвичи оповестиха, че преглеждат опцията за продажба на бизнеса

поради все по-високите разноски и засилващата се конкуренция. Subway е едно от най-разпознаваемите имена в промишлеността и нейните над 20 000 местоположения в Съединени американски щати я вършат най-голямата по брой заведения за хранене, задминавайки колоса McDonald`s.

Липсата на гишета за коли обаче я засегнаха по време на пандемията, когато доста заведения за хранене бяха затворени. Шефът на компанията Джон Чидси наскоро разгласи проектите си да разшири броя на обектите отвън Съединени американски щати до 25 000.

Що се отнася до заведенията за хранене, Subway е най-голямата верига за бързо хранене оттатък океана.

Оборотът ѝ обаче е намалял през последните 10 години, откакто през 2012-а доближи най-високата си стойност от $18 милиарда.

В началото на тази година се появи информацията, че международно известната верига заведения за хранене за бързо хранене Subway, показана и в България, е наела консултанти, с цел да проучат опцията за продажба на бизнеса. По информация на The ​​Wall Street Journal, притежателите имат намерение да продадат веригата заведения за хранене, само че окончателното решение към момента не е взето.

Веригата заведения за хранене се развива по франчайз система и компанията в никакъв случай не е листвана на фондовата борсата. По данни към 2021 година, компанията има към 37 000 заведения допълнително от 100 страни.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР