Подмяна на водопроводите и преасфалтиране на повече вътрешни улици са

...
Подмяна на водопроводите и преасфалтиране на повече вътрешни улици са
Коментари Харесай

Даниел Панов: С кандидата за кмет на Килифарево Димитър Събев ще продължим да подобряваме облика на града

Подмяна на водопроводите и преасфалтиране на повече вътрешни улици са измежду главните цели за Килифарево. Това оповестиха пред препълнената зала на читалището Даниел Панов и Димитър Събев, които са досегашни кметове на община Велико Търново и на възрожденското градче, и претенденти за нов мандат. Силна поддръжка обявиха локалните поданици, които останаха задоволени, че на всеки заложен въпрос получиха съответен отговор и разказана планувана активност.

„ Димитър Събев е потвърдил, че работи сполучливо – дружно с него ще продължим и отсега нататък да подобряваме образа на Килифарево “, разяснява Панов. В последна фаза за процедурите по обезпечаване на финансиране за вътрешния ремонт на църквата „ Успение Богородично “, чакаме средства по линия на бедствията и повредите и за нов мост край Килифарския манастир. За главния ремонт на Основно учебно заведение „ Неофит Рилски “ има утвърден план с обезпечено финансиране, а работата ще стартира след края на санирането на СУ „ Емилиян Станев “ във Велико Търново. Една от първите задания в новия мандат ще е и увеличение на броя на рейсовете сред Старата столица и Килифарево. „ Край градчето има цели 58 селца и махали. Предвиждаме оптимизация на кметската администрация и назначение на заместник-кмет, който да дава отговор за всички обитаеми места край Килифарево “, изясни още Панов и благодари на хората за топлото посрещане и поддръжката.

В обобщение бяха разказани и дейностите през последните четири години. Разширена е мрежата от обществените услуги. Изградени са два детски къта, ремонтирани са парковете и стадионът. Подменен е проблематичен тръбопровод, инсталирани са и 40 противопожарни хидранта. Рекултивирано е остарялото бунище, следва залесяването му.

В Килифарево главно са ремонтирани пет вътрешни улици, а с напълно нов асфалт е и 6-километровият път до Плаково. Жители и посетители на градчето са впечатлени от реставрацията на старинния мост в източния му край, а отличната работа го трансформира и в туристическа атракция.

В срещата участваха и доста от претендентите за общински съветници от мощния тим на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Жителите на Килифарево поздравиха Даниел Панов за това, че в листата има хора както от градчето, по този начин също от Дебелец и Плаково. Силно позитивно усещане направи и фактът, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили оферират младежи с потвърдени професионални качества и престиж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР