Поддръжката на зелена и свежа морава е от решаващо значение

...
Поддръжката на зелена и свежа морава е от решаващо значение
Коментари Харесай

Пет съвета за поддържане на градината и ливадата през лятото

Поддръжката на зелена и свежа ливада е от решаващо значение за положителния външен тип на двора или градината, а с настъпването на по-топлите месеци тематиката към този момент е на дневен ред за доста притежатели на къщи с дворове. Мнозина обаче се тормозят, че това изисква съществени грижи и не всеки има познанията, с цел да го прави.

Добрата вест е, че поддръжката на тревните площи си има своите правила и тънкости, и в случай че ги следваме, единствено с няколко лесни стъпки, можем да се радваме на безукорен двор. От екипа на, японският водач в производството на селскостопанска техника, са подбрали редица потребни препоръки за поддръжка на моравата, които могат доста да улеснят живота на нейния притежател, без значение дали тя е в града или на село.

Изберете верния вид трева

За нови парцели и площи, където моравата се нуждае от главно обновяване, е допустимо да персонализирате типа на тревата за оптимална работа. Съществуват разнообразни сортове трева, които се показват друго според от характерния климат на района и количеството на преваляванията. Затова изберете верния вид трева съгласно климатичната зона. Това ще улесни доста работата ви в бъдеще.

Косете тревата един път седмично

Първият съвет за красива ливада е постоянното косене на тревата. Това е общоприета рутинна грижа, а според от климата и метеорологичните условия може да се наложи да коригирате и косите повече или по-рядко.

Времето от деня, когато косите, също е значимо. Някои специалисти предлагат косене на тревни площи рано вечер, с цел да се поддържа тревата овлажнена. Освен това, не забравяйте да косите единствено към една трета от височината на тревата.

Използвайте пръскачката заран

Следващият основен фактор за свежа ливада е напояването. Не е належащо да поливате тревата всеки ден. Идеалният график за поливане е към два или три пъти седмично.

„ За да извлечете максимума от рутината си за поливане, използвайте пръскачка, която покрива цялата повърхност на тревата. Правете поливането рано заран, сред 6 и 10 сутринта. Поливането през средата на деня или през нощта може да не даде най-хубави резултати “ - споделят още специалистите от екипа на Kubota България.

Поддържайте тревата постоянно

Красивата ливада изисква постоянна поддръжка. Най-добрите озеленители и градинари в света поучават да се влага в качествена машина за поддръжка на тревни площи. Това освен прави тревата по-лесна за поддържане и косене в дълготраен проект, а и я кара да наподобява доста по-хубава и свежа.

Поддържайте вашата косачка

Последният съвет за съвършена ливада е да вложите малко грижи и внимание на вашата косачка. Тя е най-здраво работещият инструмент и е от извънредно значение, когато става въпрос за добре изглеждаща градина.

Уверете се, че остриетата на машината постоянно са остри. Всеки път, когато я употребявате, почиствайте ходовата част, с цел да предотвратите наслойка. Добър избор е също да се доверите на профилактика от професионална компания, с цел да поддържате продуктивността й на оптимално равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР