Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд се води разследване
Коментари Харесай

Водач на микробус, превозвал 42 мигранти, е привлечен към наказателна отговорност

Под управлението на Районна прокуратура – Костинброд се води следствие по досъдебно произвеждане за закононарушения по член 281, алинея 2, т. 1, прочие 1, т. 4 и т. 5, вр. алинея 1 и по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс - незаконно подкрепяне на чужденци да преминават в страната в нарушаване на закона за набиране на имотна облага и осъществяване на дейности срещу орган на властта, изпълняващ служебните си функционалности.

По делото е открито, че към 14,30 ч. на 04.09.2022 година по ул. " Калиакра “ в гр. Костинброд били транспортирани 42 задгранични жители в товарен автомобил, м. " Мерцедес ". Водачът отказал да се подчини на подаден светлинен и звуков сигнал на длъжностен полицейски автомобил. Вместо да спре, той нараснал скоростта на придвижването, като по този метод целял да осуети осъществяването на полицейска инспекция.

Събрани са данни, че пасажерите в микробуса са мигранти най-вече от Сирия, нелегално пребиваващи в България. Трима от тях са ненавършили 16-годишна възраст, а 9 са малолетни.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство - 31-годишният К.И., е притеглен в качеството на обвинен за осъществените от него две действия и е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Понастоящем мигрантите са настанени в Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци в гр. Любимец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР