По-вкусно от бухти, по-ароматно от мекици - това са само

...
По-вкусно от бухти, по-ароматно от мекици - това са само
Коментари Харесай

Пържени бухти Балони

По-вкусно от бухти, по-ароматно от мекици - това са единствено нашите пържени бухти Балони

Необходими Продукти

● брашно - 2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакет
● сол - 1 ч.л. равна
● меко масло - 2 с.л.
● газирана вода - към 1 ч.ч.
● олио - за пържене
● пудра захар
● мед

Начин на подготвяне

Сипва се брашното в тава и се оформя кладенче. В средата поръсваме бакпулвера и солта, разбърква се с брашното. Добавя се мекото масло и с пръсти се претрива сред дланите, да стане на трохи.

Сипва се 1 ч.ч. газирана вода, леко се затопля в микровълновата, само че да не е гореща, а леко топла - до 30 градуса. Бърка се с вилица и щом стане топка, се замесва приблизително меко тесто.

От газираната вода ще остане към 100 мл, само че дано да има - не се знае какъв брой ще ви потрябва. Оставя се тестото да почине за 15 минути.

Разделя се на 4 елементи и всяка се разточва фино с дебелина 2 мл, с чашка се изрязва кръгчета 8-10 мл. Загрява се олио в тиган и се пържат на сдържан огън от двете страни, като деликатно се обръщат.

Готовите балони се изваждат върху салфетка, хубаво е бухтите да не са една върху друга, да не се сплескват и поръсваме с пудра захар или мед.

Вкусна закуска, не е нито бухти, нито мекици и рецептата е от нета! Част от тестото разточих и нарязах на ленти с дължина 7-8 см и още веднъж се пържат до златисто като пръчици.

Чудесен усет и лесни за подготвяне!

Пържените бухти Балони са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР