По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата ни присъства

...
По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата ни присъства
Коментари Харесай

Цените се вдигат всеки ден: Килограм агнешка плешка е 28 лв., бутчето - 29 лв.

По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата ни участва агнешко месо. Дни преди двата празника ревизираме какъв брой коства агнешкото. Екип на Българска национална телевизия влезе в случайно определен месарски магазин в Пазарджик.

Тук цената на кг агнешка плешка е 28 лева, на бутчето - 29 лева Според наблюденията на Ангелина Тошева, която от 16 години работи в месарски магазин, хората с изключение на за цените, питат и за произхода на месото.

Ангелина Тошева, продавач-консултант: " От през днешния ден имаме към този момент българско прясно агнешко. Но цената в действителност е много скъпичка, само че всеки гледа да си отдели парички и да си купи за Великден и за празниците да си хапне. "

Пенсионерите нормално търсят други възможности на храните, които слагаме на обичайна великденска софра. Фанка Минова обаче, макар цената, избира да си купи агнешко:

" И дроб сърма, и агнешко, въпреки и малко, само че по традиция би трябвало да има. - Как ви се коства цената тази година? - Ами по какъв начин ми се коства, като всички други цени. За мен е висока цената, тъй като съм пенсионер, само че за хората, които имат високи приходи допускам, че не е чак толкоз висока. "

Ако изберете да сложите на масата си агнешко месо, ето какво поучават ветеринарните инспектори за качеството му.

" Клиентите би трябвало да обръщат внимание на това дали месото е свежо, да няма ослизяване, да е розово и това са признаци, които демонстрират, че месото е прясно и вярно съхранявано ", сподели доктор Велка Некезова - основен контрольор в ОДБХ - Пазарджик.

А с цел да сте сигурни, че месото е от българска плантация, търсете такова със наследник щемпел. Той подсигурява родно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР