По разпореждане на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край

...
По разпореждане на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край
Коментари Харесай

Кметът на Девня разпореди незабавни мерки относно опасен отпадък в землището на общината

 По предписание на общинския кмет на Девня Свилен Шитов край Автомагистрала " Хемус " ще бъде обезопасена тревна повърхност, в която са открити медицински оппадъци. Става въпрос за десетки епруветки с кръв, изхвърлени край автомагистралата от незнаен причинител. Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били видяни от внимателен жител, до момента в който се облекчава край аутобана.

Кръвта може да е човешка и/или животинска, може да е заразна или не. Днес инспектори от РИОСВ-Варна и РЗИ-Варна посетиха мястото, само че бяха единомислещи, че не могат да разпознават от къде идва отпадъкът, тъй като по тяхна преценка той бил остарял, а етикетите на епруветките към този момент са заличени. Отговорното и добросъвестно ръководство на медицинските боклуци е от огромно значение, тъй като те са с висока степен на заплаха заради действителния риск от разпространяване на заразни и инфекциозни заболявания, разясниха от РЗИ.

Кметът Свилен Шитов разпореди на виновните длъжностни лица в общинския отдел " Екология “ неотложно да се свържат с оторизирана компания, която да извози рисковите боклуци до профилирана апаратура за тяхното неутрализиране. По напътствие на градоуправника тревната повърхност ще се разчисти подробно и от битовите боклуци, след което ще се извърши съществена стерилизация на целия регион.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР