По разнообразие на полезни вещества белтъкът на яйцето отстъпва пред

...
По разнообразие на полезни вещества белтъкът на яйцето отстъпва пред
Коментари Харесай

Приложения на яйчения белтък в грижата за кожата


По многообразие на потребни субстанции белтъкът на яйцето отстъпва пред жълтъка, само че пък води в едно също толкоз значимо направление – наличие на значими протеини . Те са потребни освен при вътрешен банкет, само че и при локално използване върху кожата. Затова яйченият белтък се употребява необятно като органично средство за допълнение грижите за кожата.

В кратковременен проект домашно приготвените артикули за кожна грижа, съдържащи белтък от чйце, имат забележим резултат за тонизиране на кожата, възстановяване на еластичността и гладкостта й и за заглаждане на фините линии и бръчките . Ползите от яйчения белтък обаче не се лимитират единствено с това. Съдържанието на потребни субстанции в него е причина той да добавя грижите за кожата в още няколко посоки.

По-бързо възобновяване на кожата
Високото наличие на протеини в яйчения белтък подкрепя процесите на възобновяване на епидермалния пласт на кожата. Процесът се значи като десквамация на кожата, при която старите епидермални келтки се олющват и се заменят с нови. Подпомагайки десквамацията, яйченият белтък работи като естествено средство за закъснение процесите на стареене на кожата . Допълнителни изгоди идват от ролята му за подсилване на колагена – главният систематичен съставен елемент на кожата.

Превенция на запушването на порите
Яйченият белтък упражнява свиващ резултат върху порите на кожата на лицето. Така спомага за понижаване на риска от тяхното задръстване. Това е значимо превантивно деяние против възпалителни процеси, поява или обостряне на кожни проблеми като акне , черни точки, комедони и други

Регулиране на себумната секреция
Домашно приготвените козметични артикули, съдържащи яйчен белтък, поддържат секреторните функционалности на кожните жлези в норма. Този резултат е доста положителен за нормализиране секрецията на себум при хора с сензитивна или мазна кожа . Яйченият белтък може да усъвършенства и грижите за косата при хора с лоен скалп и пърхот.

Свързани публикации.. Няколко трайни решения против черни точки по лицето 0 3 навика, които нервират порите на лицето 0 Комедоните - по какъв начин да запазим кожата чиста? 0

Включването на белтък от яйце в състава на продуктите, употребени в грижата за кожата, е причина за поддържането й гладка, стегната и млада за по-дълги интервали от време. Най-често яйченият белтък се употребява за подготвяне на маски за лице , а доста положителен допълващ резултат има включването на мед или лимонен сок. Важно е на домашно приготвените козметични артикули, съдържащи белтък от яйце, да се обезпечи задоволително време за контакт с кожата, след което тя да се изплакне добре с вода, тъй като белтъкът може да запечати порите на кожата и да не обезпечи стремежи положителен резултат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР