По-рано този месец същата частна компания получи от служебното правителство

...
По-рано този месец същата частна компания получи от служебното правителство
Коментари Харесай

Процедурата за нова частна болница в Казичене бе подновена

По-рано този месец същата частна компания получи от служебното държавно управление разрешеие да построи, само че решението впоследстиве беше анулирано.

Преди три години вложителят подава заявление, че желае да разкрие нови медицински действия на нов адрес - в село Казичене, които да се водят към съществуващата болница " Сърце и мозък " в Плевен. 

 

Новото лечебно заведение ще е с над 500 кревати, 26 медицински специалности - в това число педиатрия, неонатология и гинекология. Срокът за оборудването на болничното заведение и асортимент на личен състав е 3 години, цената на плана - 45 милиона лв.. 

 

Процедурата е приключена през лятото на 2022 година, като здравният министър Асена Сербезова отхвърля разрешението. Мотивите - наличните благоприятни условия за лекуване надвишават потребностите на популацията от здравна помощ в региона. След правосъдно обжалване, в края на предходната година Върховният административен съд анулира дадения отвод и връща процедурата изначало. 

 

Към момента организация " Медицински контрол " събира информация, с цел да оцени има ли потребност от нова многопрофилна болница на територията на Столичната община. През март е изпратено питане до Здравната каса за опциите лечебното заведение да работи с публични пари. Отговорът не е подготвен, обясниха от НЗОК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР