По Конституция, след като има внесено искане за свикване на

...
По Конституция, след като има внесено искане за свикване на
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно да си поговорят за пенсиите

По Конституция, откакто има импортирано искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание , такова би трябвало да има. Това изясни пред медиите депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов във връзка днешния председателски съвет. По думите му казусът е, че една съответна партия ще употребява Народното събрание за предизборни цели, визирайки ПП-ДБ. Според него това ще е първото съвещание, в което няма да има предмет, защото Министерски съвет е решил проблема с пенсиите. На процедура е изпълнена задачата, сподели Балабанов.

Заседание ще има във вторник от 13.00 часа, тъй като ПП-ДБ не желаят да отдръпват предлагането. Времето на всички ще бъде изгубено във вторник, предвижда депутатът. Въпреки това ИТН ще влязат в зала.

За Балабанов сподели, че на всеки може да се случи, само че доста хора злоупотребявали със служебните си отговорности. За къде бързаш с НСО, попита той и сподели, че депутатите не си употребяват служебните коли за предизборни цели. Политиците би трябвало да имат някакъв честен компас и да го съблюдават, счита депутатът.

Че съвещанието ще е предизборно, призна и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В същото време тя счита, че ПП-ДБ имали правото да изискат съвещание и то трябвало да се свика. Левите желаят да се добави дневния ред с и желаят чуване на енергийния министър и ръководителя на КЕВР. Сглобката разруши цялата енергетика, безапелационна бе Корнелия Нинова. Поскъпването на тока е неприемливо. Не може кражбите на малко на брой да ги заплащат мнозина, съобщи Нинова. За случая с колата на НСО, социалистката прикани всички да карат деликатно.

Заседание съгласно нас би трябвало да има, съобщи пък Стою Стоев от ПП-ДБ . По думите му Народното събрание няма да се употребява за предизборни цели, а единствено за тематиките, по които се събират депутатите. Според него решението на Национален осигурителен институт не било устойчиво и можело да се промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР