По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Задържаха мъж, пребил съдебен призовкар

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража 44-годишен мъж, нанесъл междинна телесна щета на длъжностно лице по време на осъществяване на служебните му отговорности, оповестиха от пресцентъра на СРП.

А.С. е упрекнат за това, че на 10.06.2023 година към 14,50 часа е удрял с ръце и крайници в региона на горната част на тялото А.М., в резултат на което му предизвикал среднa телесна щета, изразяващa се във фрактура на четири ребра. Деянието е осъществено във връзка осъществяване на служебни отговорности – А.М. е " призовкар “ в Софийски областен съд.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, ал.1, т.1, вр. член 129, ал.2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. А.С. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор.

Днес, 13.06.2023 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и постанови по отношение на А.С най-тежката мярка за неотклонение – " задържане под стража “.

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР