По думите му страната ни може да загуби делото с

...
По думите му страната ни може да загуби делото с
Коментари Харесай

Делян Добрев и Асен Василев в престрелка за арбитража с ЧЕЗ, прозвуча и заплаха за прокурор


По думите му страната ни може да загуби делото с ЧЕЗ, тъй като " някой е спрял заплащането на интернационалните юристи на България ". Искът на ЧЕЗ против България е за 2.13 милиарда лв..

От Финансовото министерство отхвърлиха изказванията на Добрев като обясниха, че сега вършат обзор на предявените от адвокатската фирма фактури, като всевъзможни въпроси по отношение на фактурираните разноски са предмет на диалози сред двете страни.

В пост във фейсбук Добрев изрича подозрение, че след две извоювани каузи някой доста се старае да загуби третото

" Трите ЕРП-та водят идентични каузи против България за милиарди левове. Двете каузи ги спечелихме, третото (с ЧЕЗ) продължава. Запознат съм в елементи с тях, тъй като аз и сътрудника Драгомир Стойнев (БСП) сме основните очевидци на България. Аргументите на нашата страна са солидни и непробиваеми. Затова и печелим делата, както сме спечелили всички останали арбитражи до в този момент. За да загубим третото дело, някой би трябвало доста да се постарае да провали нашата отбрана. И този някой дава всичко от себе си и се старае оптимално. Този някой е спрял заплащането на интернационалните юристи на България по това дело ", написа Делян Добрев в пост във фейсбук.

Колегите ми споделят - несъмнено желае да смени юристите и да му връщат комисионни. Не, другари! Те играят доста по на едро. Преди доста време още ви споделих, че тях ги интересуват милиардите, не милионите. Много е мъчно човек да си показа разликата сред милион и милиард, по тази причина ще ви я показвам с време:

Ако една секунда е 1 лев, то 1 милион лв. са 11,5 дни. Колко дни съгласно вас е 1 милиард? Не са дни, години са! 31,5 ГОДИНИ. Това е разликата сред милион и милиард. Едното е 11 дни, а другото 31 години!

ЧЕЗ желае България да й заплати 2.13 милиарда лв. . Превърнати във време, това са 67 години. Колосална сума за нашата страна! И няма да я заплаща Асен Василев, а ще я плащаме всички ние. Асен Василев ще е на някой остров с алкохолни коктейлчета на плажа и прислуга към него.

Настоявам министър председателят Денков незабавно да предприеме дейности за отбрана на дъжавния интерес. В противоположен случай ще подам сигнал в прокуратурата. "



На собствен ред от Министерството на финансите обявиха, че изрично не дават отговор на истината публикуваните изказвания, че страната ни ще загуби арбитражното дело на ЧЕЗ против България в Международния център за решение на капиталови разногласия към Световната банка във Вашингтон заради прекъсване на заплащанията към интернационалната правна адвокатска фирма, която съставлява страната пред арбитражния арбитражен съд..

" В момента министерството прави обзор на предявените от адвокатската фирма фактури, като всевъзможни въпроси по отношение на фактурираните разноски са предмет на диалози сред двете страни. Това е естествен развой по обзор и утвърждение на огромни заплащания от страна на страната и по никакъв метод няма да повлияе на отбраната на страната. Подобни изказвания единствено биха попречили на естествената работа по подготовката по делото ", се споделя в известието на МФ.

" Дирекция " Съдебна отбрана " на Министерството на финансите работи с интернационалната адвокатска фирма по подготовката на отбраната по арбитражното дело, макар че шефът й Иван Кондов е в болнични от два месеца ", написа още в него.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР