По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко

...
По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко
Коментари Харесай

Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир

По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, с цел да разстрои провеждането на идната среща в Швейцария 

Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде първата действителна опция за започване на установяването на обективен мир в Украйна, сподели в ежедневното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от организация Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" Тези дни дружно с Швейцария завършихме изпращането на предложения за срещата на върха. Конкретните дати, на които ще се състои срещата ще бъдат 15 и 16 юни. Това ще бъде първата фаза и всъщност първата действителна опция за започване на установяването на обективен мир (в Украйна) ", уточни украинският президент.

Той добави, че публични представители сега работят по това да привлекат за присъединяване в срещата водачи от географски райони, които все ще не са ангажирани с самодейността.

Зеленски отбелязва, че единствено световно присъединяване може да накара Русия да договаря за мир, заради което Украйна работи за привличане на колкото се може повече участници на срещата на върха в Швейцария.

По думите му, Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, с цел да разстрои провеждането на идната среща.

" Инструктирах премиера, министъра на защитата, външния министър и главнокомандващия украинската войска, всеки на неговото ниво, да работят с сътрудниците ни за ускорение на доставките на оръжия по плануваните пакети и подписаните съглашения. Скоростта на доставките е значима. Днес нямаме проблеми със наличието на пакетите. Благодарен съм на Конгреса на Съединени американски щати за решението, само че скоростта на доставките и използването на решенията е нещо, което също не трябва да бъде проблем. Очакваме оръжията да дойдат в Украйна за нашите бойци ", сподели още Зеленски.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР