Пловдивската компания Нов стил прави дрехи, аксесоари и обувки за

...
Пловдивската компания Нов стил прави дрехи, аксесоари и обувки за
Коментари Харесай

За 30 години: От вратовръзки до пълна гама мъжка мода

Пловдивската компания " Нов жанр " прави облекла, аксесоари и обувки за мъже под марката STYLER Бързата акомодация към произвеждане на маски носи забележителен растеж през 2020 година, само че инфлацията остава предизвикателство Фирмата възнамерява разширение на пазара в Източна Европа с онлайн магазини в Гърция и Румъния
Липса на многообразие на пазара. С това нормално се свързват с началото на 90-те години на предишния век, когато България минава през няколко рецесии на прехода и даже артикули от първа нужда постоянно са недостиг. Това обаче се трансформира във ентусиазъм за Силвия и Свилен Каневски, които вземат решение да стартират да вършат вратовръзки. Тридесет години по-късно компанията им " Нов жанр " в Пловдив създава цялостна гама мъжки облекла под марката STYLER, продава огромна част от продукцията си в чужбина, а оборотът й надвишава 7 млн. лева Глад на пазара В оня начален миг двамата са към момента студенти, на които им следва женитба. " Всичко потегли от концепцията да ушия вратовръзка на мъжа ми за сватбата, тъй като това е акцентът и завършекът на един моден аутфит, а в комерсиалната мрежа не открихме качеството и разнообразието, които търсехме ", споделя Силвия Каневска. След първата направена вратовръзка идва и концепцията за всеобщо произвеждане. Бизнесът стартира в края на 1991 година и бързо се увенчава с триумф. " Получи се доста добре. Пазарът беше толкоз гладен, че колкото и вратовръзки да произвеждахме, те се продаваха и все не ни доближиха ", изяснява тя.

През годините " Нов жанр " поетапно усилва своя подбор и с други артикули и по този начин се стига до през днешния ден, когато всеки мъж може умерено да построи спортно-елегантна или класическа визия напълно с облекла, аксесоари и обувки на компанията. " Много елементарно беше да сътворяваме един-два продукта, само че пазарът ни наложи да се разширяваме и приспособяваме - стартира да се запълва с брандови мъжки магазини за цялостна визия, от които избираш всичко и спестяваш време ", споделя Каневска.

В началото компанията работи чартърен, а първото помещение, което Каневски закупуват, е едвам 500 кв. м и бързо отеснява. Така през 2002 година те влагат над 2 млн. лева в създаване на лична фабрика с произвеждане, склад, офис и шоурум с обща повърхност 2000 кв. м. Малко по-късно на същото място в Пловдив се открива и единственият формален магазин на компанията. Оттогава насам непрекъснато се вършат усъвършенствания във фабриката и в оборудването за по-ефективно произвеждане.
Въпреки че започват с вратовръзки, през днешния ден измежду асортимента на " Нов жанр " могат да бъдат открити всевъзможни мъжки облекла, аксесоари и обувки Фотограф: Димитър Марков Реклама
Партньорство с клиенти и екип Каневска споделя, че от самото си основаване компанията разчита на трайни взаимоотношения както със своите контрагенти, по този начин и в самия екип, който сега наброява към 50 души. " 80% от хората във компанията работят над 15 или 20 години при нас, т.е.текучество съвсем няма. Това е доста значимо за триумфа и духа на компанията ", споделя тя.

Компанията работи както с клиенти на едро, за които приготвя сбирки, по този начин и с крайни клиенти посредством построените канали от търговци и магазини из цялата страна. В момента участва в близо 30 обитаеми места в България, като облеклата се продават в партньорски търговски обекти.

В същото време в цялата си история компанията непрекъснато създава и корпоративни дрехи за авиолинии, банки, заведения за хранене, хотели, учебни заведения и така нататък " Това е една напълно обособена бизнес тактика, която ние развиваме непрестанно ", разяснява Каневска. " Нов жанр " прави артикули с марката на клиента (private label), като има над 15-годишен опит с сътрудници от Австрия, както и със международни марки във Франция и Италия. По думите на Каневска размерите за експорт са много по-големи от продажбите на вътрешния пазар.
Фабриката дружно с шоурума и единствения формален магазин на компанията се намират в Пловдив Фотограф: Димитър Марков
Хамелеон със личен жанр Модата е една от най-бързо разрастващите се сфери, която постоянно сменя посоката си на придвижване. " Модата се трансформира, само че самостоятелният жанр в никакъв случай. Затова се стараем да сме в унисон с динамичността на пазара, само че постоянно резервираме отличаващата се визия за марката. Защото пък в случай че една организация се трансформира по-бавно от обкръжаващата я среда, неуспехът е близо. Това ни кара да се усещаме по едно и също време в непрекъснато положение на убеденост и упоритост за развиване ", безапелационна е Силвия Каневска.
Реклама
Тя споделя, че основаването на дизайните за една сбирка лишава към 2 месеца, само че процесът стартира година преди сбирката да бъде пусната в продажба. За марката се вършат две съществени сбирки в годината и четири дребни спомагателни линии. " Те не се доставят едновременно в магазините, а поетапно. Точно както постановиха западните марки, и ние ежеседмично зареждаме нова стока ", изяснява Каневска. Дизайнът на облеклата - както за личните сбирки, по този начин и за private label сътрудници и корпоративни клиенти, се прави напълно от екипа на " Нов жанр ".

Каневска споделя, че през през годините огромна спънка е неспиращата вълна на огромните марки, които превземат пазара с многообразие и конкурентни цени. " Ние като производители в България би трябвало да се нареждаме вярно на пазара и да знаем аудиторията, към която се целим, както и цената на това, което предлагаме.

Непрестанно се стремим да потвърждаваме на нашите клиенти за какво сме разнообразни и за какво си коства да изберат български бранд ", споделя тя. Основен приоритет за компанията е основаването освен на красива, само че и на функционална визия - комфортна и от натурален материал, с което да се обезпечи независимост на придвижване за клиентите, към които е ориентиран марката - деловите мъже от всички възрасти.
Създаването на една сбирка е дълъг развой, в който по думите на Силвия Каневска са заети всички чиновници в компанията Фотограф: Димитър Марков
Бърза реакция Компанията регистрира огромен спад в търсенето на мъжко облекло при започване на пандемията през първата половина на 2020 година, само че той е бил краткотраен и след това ползата гладко се е завърнал. Остава обаче казусът с материалите, периода и цените на доставките, който се отразява на цикъла на произвеждане. Компанията употребява главно материали от български, италиански, турски и китайски сертифицирани заводи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР