Пловдивчанка твърди, че едва не е станала жертва на изнасилване,

...
Пловдивчанка твърди, че едва не е станала жертва на изнасилване,
Коментари Харесай

Пловдивчанка с кошмарна история: Пиян санитар се опита да ме изнасили в болницата

Пловдивчанка твърди, че едвам не е станала жертва на обезчестяване, до момента в който лежала в болница „Св. Иван Рилски“ в Пловдив. През нощта тя била нападната от пийнал санитар и едвам съумяла да се измъкне. Жана Виткова описа кошмарната история, през която е минала.

Инцидентът е станал при започване на април в отделението по „ Неврология ” в Пловдив, прецизира TrafficNews. Тя постъпила за лекуване, защото се е оплаквала от проблеми с кръста и крайници, в резултат на мощен стрес.

На 11 април е останала сама в стаята, в която е била настанена. Малко след 23:00 часа била събудена от звук и надушила мощен аромат на алкохол.

„ Отворих очи и видях един от санитарите, който се беше надвесил над мен и ме опипваше. Аз бях обездвижена на леглото. Усетих по какъв начин мъжа ме пипа по дупето и ми повтаряше какъв брой съм „ секси“.

Бях трудноподвижна, само че с всички сили съумях да се обърна и да избутам мъжа. Видях, че това е дежурният санитар в отделението – Иван Каримански. Молих го да ме остави на мира и да се махне от стаята, само че той ми сподели да загася лампата и да затворя вратата ”, описа тя.

Санитарят декларирал на Жана, че желал да отмъсти на жена си, която му изневерява и желал да й го върне тъкмо с нея. Той добавил, че брачната половинка му от 16 години работила като санитарка в Инфекциозна болница. Потърпевшата още веднъж се е пробвала да го изгони, само че несполучливо.

„ Той беше прекомерно пийнал и сподели, че дал последните си пари за такси, с цел да пристигна при мен в болничното заведение вечерта и че нямало да се върне нито у дома, нито да се махне. Накрая съумях да го избутам с лакътя, само че той падна върху мен, до момента в който ми обясняваше какъв брой „ секси парче ” съм“.

След това той седнал на прилежащото легло почнал да си събува маратонките, лежащ на леглото и почнал да се пипа отпред“, твърди Жана.

„ Опитах се да го изгоня с положително. Казах му, че ще отида да взема кафе, като през това време отидох до дежурните лекари, а преди този момент той ми сподели да не споделям на никого, че е в моята стая и ме заплаши ”, добави тя.

Жана отишла до здравната сестра Евгения Христова и ѝ е обяснила за случилото се. Двете се качили до стаята и попаднали на следната панорама в тоалетната на стаята:

„ Санитарят бе с разкопчан цип, със свалени гащи и се опипваше. Като ни видя се обърна към тоалетната и се направи, че ще уринира“, спомня си пострадалата.

Последвало е сдърпване сред сестрата и санитаря, които по-късно отишли при дежурната лекарка, с която санитарят също се скарал, само че най-после решил да си тръгне. Жана е била разочарована от отношението на медиците, които и дали ксанакс и й споделили да се заключи като метод да се отбрани, при положение, че санитарят направи опит да се върне в стаята.

Потърпевшата настояла да повикат полиция и на идващия ден била разпитана от чиновници на Трето районно.

Жана Виткова решила да даде публичност на случая, откакто получила постановлението на прокуратурата. В него прокурорът е описал, че липсват данни за осъществено закононарушение от служителя и приключва досъдебното произвеждане против него.

Според обвинителя, държанието на санитаря е морално укоримо и Жана би трябвало да сезира управлението на болничното заведение с документално недоволство. Жана твърди, че след стресовата преживелица здравословното й положение се в влошило, като е очаквала най-малко опрощение от болничното заведение, само че такова и до ден сегашен не е получила.

Междувременно се появи и позиция на лечебното заведение. Отговор пристигна от дежурния доктор, който е бил на работа по време на случката.

„ Това, което те са говорили и се е случило в стаята ние не можем да го знаем, тъй като сме на два коридора от нея. Ние нямаме взор върху всички стаи по едно и също време. Дори някой да влезе, ние нямаме взор върху това, тъй като просто не сме интензивно поделение, където да следим всички заболели.

Ние работим с алармена система, в случай че имат потребност от нас – се звъни на звънец. Когато въпросният мъж е влезнал, никой от нас не е чул, тъй като просто няма по какъв начин да се чуе от другия кулоар.

Той в действителност беше санитар при нас, само че след случката към този момент е уволнен. Относно това, че е заварен в тоалетната на въпросната стая, която дамата е обитавала, бих споделила, че тогава той е ходил до тоалетна.

Проблемът тук е не за какво ние не сме чули, а за какво защитата го е позволил да влезе, когато той не е бил на работа. Той беше в нетрезво положение, когато аз го заварих. На моята промяна не е идвала полиция, очевидно е пристигнала на идващия ден. Той си потегли, откакто го изгоних ”, описа той.

Жана Видкова съобщи, че ще апелира решението на прокуратурата и чака най-малко опрощение от лечебното заведение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР