Плов - смес от ориз, зеленчуци, месо и подправки -

...
Плов - смес от ориз, зеленчуци, месо и подправки -
Коментари Харесай

Плов - традиционното ястие на Узбекистан със сексуална сила

П лов - примес от ориз, зеленчуци, месо и подправки - е известен във всички страни по Пътя на коприната, само че най-тясно е обвързван с Узбекистан . Ястието се подготвя най-малко един път седмично, то е националното ядене на страната и се счита за неизменима част от фамилните празници, сервира се при раждане, женитба и заравяне, както и в чест на мюсюлманите, завръщащи се от хадж.

Според легендата плов е фиктивен за Александър Велики, който поръчал да се сътвори засищащо ядене, с цел да поддържа армията си по време на походите ѝ в Централна Азия.

" Не разполагаме с исторически документи, които да потвърждават това, само че това, което знаем, е, че през 9-и и 10-и век пловът е станал доста известен тук. Оризът е съществена просвета в този район от повече от 1000 години. Отглеждането му изисква тежък физически труд, както и прибирането на реколтата и развъждането на добитък. Така че плов би бил идеалното висококалорично и богато на хранителни субстанции ядене за най-вече земеделското общество ", споделя Нилуфар Нуриддинова, узбекски екскурзовод, който е разпален по историята на храната.

Додахужинский плов в ABDUJALIL OSH
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР