Площта за напояване на територията на област Шумен ще се

...
Площта за напояване на територията на област Шумен ще се
Коментари Харесай

МЗХ: Увеличават се площите за напояване в областите Сливен и Шумен

Площта за напояване на територията на област Шумен ще се усили до 15 321 дка посредством реорганизация на напоителен канал „ Виница “. Към момента на подготовката на плана, коефициентът на потребно деяние (КПД) на сектора от канала е бил 4% и посредством него е превозена вода до общо 2 114 дка. След осъществяване на инвестицията, ще бъде допустимо повишение на КПД до близо 69%. Определеният финансов запас за ремонтните действия е 6 413 274 лева без Данък добавена стойност.

Площта за напояване на територията на област Сливен ще бъде увеличена до 15 723 дка. Това ще се реализира посредством реорганизация на магистрален канал, от който се подава вода в сектора от с. Гавраилово до с. Тополчане. Към момента на подготовката на плана, напояваните площи за последната стопанска година са били общо 9 380 дка. Определеният финансов запас за ремонтните действия е 8 150 735 лева без Данък добавена стойност.

С реконструкцията на части от напоителните канали, в двете области ще се усили пропускателната им дарба,  водоразпределението и употребата им ще бъдат усъвършенствани и ще се основат условия и за по-лесното им разчистване. Ремонтните действия целят понижаване на загубите на вода и попречване от наводнение на прилежащи аграрни земи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР