Площадки за обществено компостиране на отпадъци ще бъдат изградени в

...
Площадки за обществено компостиране на отпадъци ще бъдат изградени в
Коментари Харесай

Площадки за компостиране на отпадъци ще бъдат изградени в Павликени и Бяла черква

Площадки за публично компостиране на боклуци ще бъдат построени в Павликени и Бяла църква.

В трите учебни заведения в Павликени ще бъдат доставени компостери, такива устройства ще бъдат раздадени и за домашно компостиране, а за заинтересованите  предстоят и образования за компостиране, оповестиха от Община в Павликени.

Това са част от дейностите по демонстрационен план в региона на ръководство на отпадъците " Въвеждане на демонстрационни ограничения за попречване образуването и стабилно ръководство на битови боклуци в община Павликени ", финансиран по оперативната стратегия „ Околна среда /2014-2020 година ” на стойност 373 хиляди лв.. Срокът за осъществяване на плана е 23 месеца.

Предвидени са действия за попречване на образуването на биоразградими боклуци, за подготовка за повторна приложимост и преработване на непотребни движимости, за повишение на осведомеността и публичното съзнание за съблюдаване на йерархията за ръководство на битовите боклуци.

Ще бъде оборудвано „ Зелено ателие ”, в което ще се провеждат креативен работилници за оползотворяване на текстил, базари за продан на артикули и други форми за поощряване на повторната приложимост. Три неработещи чешми за публично прилагане в Павликени ще бъдат възобновени, като част от дейностите по плана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР