Пленумът на БСП единодушно“ реши да даде мандат на председателката

...
Пленумът на БСП единодушно“ реши да даде мандат на председателката
Коментари Харесай

Крум Зарков в безпощадна реч на пленума : Плюхте по Радев и кабинета му денонощно, затова загубихме (ЗАПИС)

Пленумът на Българска социалистическа партия „ единомислещо “ реши да даде мандат на председателката в оставка Корнелия Нинова да подпише съдружното съглашение за взаимно ръководство сред левицата, Продължаваме промяната, Има Такъв Народ и Демократична България, а след гласуването част от управлението на „ Позитано “ 20 излезе пред медиите и похвали членовете на Националния съвет за високата оценка, дадена за договарянията и приемането на документа за кабинета без забележки.

Запис, изпратен до редакцията на Lupa.bg от тирада на посочения за предстоящ водач на Столетницата Крум Зарков, произнесена по време на същото съвещание, обаче разкри, че в киносалона на централата са се вихрили грандиозни кавги – и за оценката за неуспеха на изборите през ноември, и за процесите във в. „ Дума “, и за отношението на Нинова и заместниците й към фигурата на президента Румен Радев, служебните му кабинети и „ Продължаваме промяната “ на Кирил Петков и Асен Василев. 

Lupa.bg стенографира записа, с цел да добиете визия в действителност какъв разнобой в позициите е настъпил на „ Позитано “ в петък следобяд, до момента в който видимо всички диспути течаха безпрепятствено по дневния ред, препоръчан от Изпълнителното бюро.

Как е водила Българска социалистическа партия предизборната си кампания 

„ Моите почетения към други Вигенин и за напъните, положени по правенето на отчета, и като ръководител на предизборния щаб. Но неговият отчет не може и не трябва да бъде признат заради една единствена причина – той не споделя, подминава, премълчава или не схваща същинската причина за това, което ни се случи. Не е, че не сме били признати за ПРОМЯНАТА “, споделя Зарков в ревюто си.

„ От 4 април ние направихме своите заключения, сякаш, само че това, което се случи на тази акция, за този един месец, беше целенасоченото и редовно слагане на Българска социалистическа партия СРЕЩУ вълната на смяната. Всекидневно.

Първо, всеки ден рецензия към служебното държавно управление, с мотив и без мотив, за щяло и нещяло.

Имаше конференции на Българска социалистическа партия и ГЕРБ, една след друга, по една и съща тематика. Това създаваше напрежение, непрестанно.

Второ, ние идентифицирахме като наш главен конкурент „ Поискай смяната (Продължаваме смяната – б.р.)… “, декларира още той, като гледа към президиума на киносалона.

(Реплика от залата, отправена към управлението: „ Бързо, бързо, бягайте, че не можете да ги слушате “. Гласът наподобява на този на Весела Лечева – б.р.).

„ … Ами че ние против тях изляхме 2 пъти повече, в сравнение с против ГЕРБ. Въпреки очевидната вълна. Между другото, същото направихме и с ИТН 2 месеца по-рано. И в този момент е малко неуместно, извинявайте “, предизвестява той.

Българска социалистическа партия с ГЕРБ в ЦИК и против Радев

И не пропуща тематиката за ръчното преброяване на разписките от машините, което ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ взеха решение посредством членовете си в ЦИК в последния миг преди изборите, и се стигна до обжалване от Демократична България и ИБГНИ във Върховен административен съд: „ Трето, откровената колаборация с ГЕРБ и Движение за права и свободи в ЦИК. По въпрос, по който Българска социалистическа партия се е изказвала неведнъж за броенето на разписките от машинното гласоподаване. И това способства за ниската интензивност и за това нашите хора да се тормозят, откакто ние непрестанно, обществено, от най-високата естрада, внасяхме подозрения за метода, по който се гласоподава “.

„ Загубихме и продължаваме да губим поради двуяките ни позиции по основния въпрос: „ Борим ли се с този модел, или не? И това има личностни измерения – по отношение на президента Радев. И макар че на 4 април казахме, че не е вярно, продължихме по същия път, с 200. И отношението ни към основния прокурор – но ние непрестанно лавираме – че желаеме оставката му преди година и половина, че желаеме закриване на профилираните съдилища. Обаче през вчерашния ден (в четвъртък – б.р.) единствено ние, ГЕРБ и Движение за права и свободи отиваме на конференция ЗА профилираните съдилища, по какъв начин го обяснявате това нещо? “, пита още Зарков управлението на Столетницата, прясно подписало съглашението с Политическа партия, в което се планува скоростна правосъдна промяна.

Зарков не стопира да подлага на критика и управлението за позициите във връзка с коронавирус рецесията и въвеждането на зелените документи в Народно събрание.

А по думите му крахът на Българска социалистическа партия се изяснява с дълбока некомпетентност на партията в последните година и половина. „ Паднахме под 300 хиляди гласа поради това “, споделя той и получава аплаузи от залата.

Контрира го бургаски представител, апетитен за непосредствен до Атанас Зафиров (военен специалист, който взе участие в договарянията за кабинета в бранш „ Национална сигурност “ – б.р.). Членът на пленума твърди, че вътрешната съпротива е напълно отговорна за изборната загуба.

„ Мръсници “ – споделя Кирил Добрев в същото време. Но получава дуплика, че точно Добрев след изборите на 4 април споделил в необятен кръг: „ Стига сме се занимавали с нелепости, дайте да забележим кой къде ще се уреди в служебния кабинет “.

Свободна медия ли е в. „ Дума “?

„ … Такива откровени нелепици, за цивилен, трудови, авторски контракти, те просто не Ви вършат чест. Има няколко имена, които изредихте, само че тези имена са се вписали в историята на Българска социалистическа партия доста от дълго време. И доста от тях са написали повече, в сравнение с някои са прочели. Ще ви кажа единствено за един човек – Георги Георгиев, който бе единствената светлина на тази акция, когато от страниците на „ Дума “ защитаваше кандидатурата на президента Радев, до момента в който вие всички горе на трибуната я плюехте “, споделя още Зарков във връзка „ срамен “ лист, спуснат от „ Позитано “ 20 за трудовите правни отношения на част от публицистите с партията.

(Възгласи в залата: „ Точно по този начин “)

„ Току що прочетохте лист на имена, които очернихте и казахте, че са взели пари непозволено. И в случай че това не се потвърди, това е ужасна клюка, ужасна клюка, ужасна клюка “, предизвестява още депутатът от Русе.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР