Пластмата по принцип е доста противоречив материал, но по всичко

...
Пластмата по принцип е доста противоречив материал, но по всичко
Коментари Харесай

Подкаст "Еко трансформъри": Рециклирай това: зеленият кръг на пластмасата

Пластмата по принцип е много спорен материал, само че по всичко проличава, че без нея не можем - към този момент не сме намерили по-добър сурогат. Но бъдещето е в зеления ѝ кръг. В този епизод на " Еко трансформъри " приказваме точно за преработването ѝ като част от прехода към кръгова стопанска система.

Мариана Итева, заместник-регионален шеф на " Веолия " за България и посетител в четвъртия епизод от поредицата подкасти " Еко трансформъри ", споделя, че " Веолия " си слага за цел рециклираната пластмаса да бъде все по-често употребена. Тя изброява няколко любопитни цифри - по-малко от 9 % от пластмасите в света сега се рециклират, а 350 хиляди тона са рециклираните пластмасови боклуци от групата " Веолия " в целия свят, като упоритостта е през 2030 година те да бъдат 610 хиляди тона.

Според специалиста по ръководство на отпадъците в Министерството на околната среда и водите Антон Пейчев редица предприятия, които рециклират в България, употребяват технология на равнището на други водещи страни. " Рециклирането е главен детайл от затварянето на кръга в кръговата стопанска система, само че е значимо и от какво са създадени самите артикули и дали това разрешава да бъде рециклиран даден материал и на каква цена ", споделя той.

Специално от Франция в диалога се включва и Беноа Перо, който споделя за непознатия опит в преработването, идващите стъпки и цели в този развой. " Новата парадигма на кръговата стопанска система е да се проучат потребностите на промишленостите. Какво е изискваното качество, с цел да може бутилката още веднъж да се трансформира в бутилка, бронята в автомобилната промишленост още веднъж да стане ризница за нов автомобил ", споделя той.

В епизода с водещ еколога Рашид Рашид ще чуете още: или.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР