Пилотът на Ред Бул Серхио Перес е разочарован, че отстъпи

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес е разочарован, че отстъпи
Коментари Харесай

Серхио Перес със смесени чувства след третото място във Вегас

Пилотът на " Ред Бул " Серхио Перес е отчаян, че отстъпи второто място в последната обиколка на Гран при на Лас Вегас на Шарл Льоклер, само че мексиканецът въпреки всичко е удовлетворен от изкачването си до втората позиция в общото класиране при водачите във Формула 1.

Льоклер с " Ферари " изпревари Перес на завой номер 14 във финалната обиколка на надпреварата, с цел да се подреди втори, а съотборникът на Перес в " Ред Бул " Макс Ферстапен записа 18-ата си победа за сезона.

Завършването на конкуренцията въобще беше победа за мексиканеца, който влезе в бокса едвам в първата обиколка, откакто се сблъска с Валтери Ботас в тясното пространство на завой номер 1, повреждайки предното си крило.

" Всичко стартира в действителност мъчно с доста вреди. Първоначално счупихме предното крило, тъй че стигнахме до задната част на решетката. След това последователно преодолявахме един по един проблемите и нещата вървяха добре. Имахме в действителност мощно движение в този първи интервал, тъй че се върнахме в надпреварата ", разяснява Перес.

Той сподели, че конкуренцията, която беше подложена на критика от някои като малко забавна на фона за оживения град и лишена от драма, откакто Ферстапен към този момент беше обезпечил купата за сезона, е била сполучлива.

" Беше добре за Формула 1. Не беше елементарно да се впечатлят доста хора. Малко наподобява на Баку, когато водещата кола прави живота малко по-труден за всички там. Но мисля, че въпреки всичко се получи ", сподели още мексиканецът.

Сезонът на Формула 1 ще приключи с Гран при на Абу Даби на 26 ноември.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР