PetBuddy прилага алгоритъм, който автоматично подбира най-подходящите продукти за конкретното

...
PetBuddy прилага алгоритъм, който автоматично подбира най-подходящите продукти за конкретното
Коментари Харесай

Личен асистент за домашния любимец

PetBuddy ползва логаритъм, който автоматизирано сортира най-подходящите артикули за съответното животно.

След инвестиция от фонда Vitosha Venture Partners платформата потегля до края на месеца и ще предлага доставки против месечен абонамент.

Освен храна, лекарства, играчки и лакомства основателят Александър Серов възнамерява да добави и услуги.
Над 200 милиарда $. На толкоз се прави оценка световната промишленост, обвързвана с домашните любимци съгласно Global Market Insights, като упованията са сумата да надвиши 350 милиарда през 2027 година В България секторът е към момента дребен, обвързван най-вече с храни и ветеринарни клиники, само че развиване има. Именно в този сфера се е прицелила платформата PetBuddy на Александър Серов, чиято концепция е да сплоти множеството от потребностите на стопаните в една услуга. А стартът й се чака до края на този месец. Приятел на твоя другар
PetBuddy е онлайн платформа, където съгласно профила на домашния любим автоматизирано се изготвя персонализирана кошница от особено подбрани артикули - суха и мокра храна, обезпаразитяващи средства, играчка, лакомство, хигиеничен артикул и аксесоар, което икономисва време и старания на стопаните. Тя дава опция за избор на постоянни доставки непосредствено от няколко тествани търговеца, като сортира продуктите по отношение на животното и ги пакетира под формата на месечна услуга. Самата платформа пък е кръстена на предходния домакински любим на Серов - голдън ретривъра Бъди.

Идеята се заражда по-време на пандемията през 2020 година " Решението да приключа кариерата си и да се посветя на нещо, което обичам, лиши време и доста дълга подготовка ", отбелязва Серов , който преди този момент е работил като районен управител продажби за Royal Canin, производител на храна за кучета и котки. В началото на 2022 година фондът Vitosha Venture Capital влага 200 хиляди евро във компанията му " Пет Бъди ", против което получи 23% дял. Финансирането прави оценка компанията на към 1 млн. евро. Началото: за кучета и котки
Реклама
Като начало платформата ще работи единствено за кучета и котки, като всеки притежател може да сътвори профил на любимеца си на уеб страницата на PetBuddy и по този начин да стане член. След основаването на профил на животното и прибавянето на информация за него автоматизирана система сортира всичко нужно за месечното му развъждане. " Получаваш всичко належащо всеки месец на дата и място, което пожелаеш ", изяснява Серов.

PetBuddy разполага и с щатен ветеринар, като предлага опция за безвъзмездна 30-минутна онлайн консултация всеки месец. Според Серов ветеринарният доктор може да помогне при неразположение, по въпроси, свързани с диета и хранене, пострадвания и поведенчески проблеми, да даде второ мнение или просто да насочи стопанина към експерт при по-специфични случаи.

Платформата се управлява от логаритъм, който взима поради тежестта, породата, годините, пола, диетата и даже здравословното положение на животното. Системата даже дозира и точното належащо количество храна. На автоматизиран абонаментен принцип клиентът получава пакет до вратата си, без значение какъв брой животни има регистрирани. Система основава и електронен медицински картон, като в него автоматизирано се отразяват всички дадени лекарства, минали и идни годишни имунизации, амбулаторни листи и проучвания.

Членската такса е 12.95 лева на месец, като включва и месечна консултация с ветеринар, както и отстъпки до 25%. Чрез тях пакет артикули за членове става сред 51 лева и 158 лева според от типа и размера на домашния любим. От концепция до пазар
Реклама
Повече от година лишава на Серов да развие концепцията си до артикул. " Създаването на бранд идея, конкретизирането на бизнес модела и привеждането му в артикул, фазирането на плана заради мащаба и сложността му, сложният развой на набиране на финансиране и отбраняване на концепцията, всичко това забави малко старта на платформата ", споделя Серов.

Като всеки започващ бизнесмен, когато споделя концепцията си първоначално, се сблъсква с отрицание, рецензия и подозрение от другари, само че съгласно него " това е част от приключението ". Дори откакто Vitosha Venture Partners поддържа концепцията и излиза наяве, че планът действително ще може да се случи, създаването на платформата също лишава време, с цел да могат да бъдат оценени другите подходи, отзиви и препоръки, които IT компанията предлага. " Преминаването през многочислени сюжети за основаването на работещ логаритъм, до момента в който се стигне до версия, която работи точно и правилно, е дълга фаза. Никога не успяваш да покриеш всички сюжети, изключително когато създаваш артикул, който не съществува ", споделя Серов. В търсене на глутница

Въпреки че следва да започва публично, платформата към този момент има " постоянна и дейна потребителска база ", споделя Серов, без да назове точни цифри, като прецизира, че компанията е подхванала цифрова рекламна компания. Предприемачът добавя, че бюджетът им е стеснен и се стремят да залагат на качеството пред количеството, като основават партньорства с инфлуенсъри и построяват авторско наличие. Правилната формула съгласно него е намирането на добър баланс сред резултати и изобретателен метод, като рекламните им акции са главно в обществени медии.

" Предпремиерната " маркетингова тактика съгласно Серов е повода платформата да има консуматори преди откриването. По думите му резултатите за къс интервал от време са повече от положителни, а клиентите, като се изключи че декларират участие, се припознават с идеите и задачата на PetBuddy и дават противоположна връзка за проблеми. Все повече сътрудници Като всеки бизнес с изключение на на добър уебсайт и маркетингова тактика PetBuddy разчита и на положителни сътрудници. " Изградили сме партньорства с всички съществени дистрибутори на артикули от висок клас на локалния пазар, както и с производители на премиум аксесоари в чужбина и непрекъснато разширяваме портфолиото си ", споделя Серов.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Първа точка 2 Коментари и разбори 3 Свят 1 Първа точка 2 Коментари и разбори 3 Политика 1 Крипто 2 Първа точка 3 Коментари и разбори Реклама
Платформата цели да позволи и казуса с неналичието на осведоменост и объркването измежду притежателите на домашни любимци във връзка с преимуществата и минусите на другите храни, които се оферират на пазара. " Това е значителен проблем, като планираме да предоставяме научна здравна информация на потребителите, тъй че да могат осведомено да вземат решение с какво да хранят животните си ", споделя Серов.

Освен доставката на храни, лакомства и лекарства компанията се старае да разшири портфейла си, като предложи и по-голям набор от услуги. " Работим по завършване на партньорства с ветеринарни клиники, треньори, грумъри и развъдници, а задачата ни е непрекъснато да прибавяме стойност за нашите членове ", показва Серов.

Q&A

Какви са проектите ви за развиване в кратковременен и в дълготраен проект?

- В кратковременен проект планираме да се нареждаме и да се установим на българския пазар като премиум oнлайн платформа и да се уверим, че предоставяме допустимо най-качествените артикули и услуги. Платформата занапред ще пораства хоризонтално и отвесно както във функционален и механически аспект, по този начин и в интернационален.

Планирате ли в допълнение набиране на средства в бъдеще?

- Към момента не планираме различен рунд, а по-скоро сме фокусирани върху задачата ни платформата да задоволи упованията на членската ни база и бъдещи клиенти.
Свързани публикации Херман Хаузер, Amadeus Capital: Европа би трябвало да обезпечи софтуерния си суверенитет 8 юли 2022, 07:01 Моят пъстър течен термометър 24 юни 2022, 06:59 Е-платформа разрешава да работиш отдалечено откъдето си поискаш 23 юни 2022, 08:13 Семейна машина за мед 20 май 2022, 06:08 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР