Печеното свинско контрафиле е сочно и невероятно вкусно. Събира всички

...
Печеното свинско контрафиле е сочно и невероятно вкусно. Събира всички
Коментари Харесай

Печено свинско контрафиле

Печеното свинско контрафиле е сочно и необикновено вкусно. Събира всички към трапезата.

Необходими Продукти

● свинско контрафиле - 1.5 - 2 кг цяло парче
● зехтин - 3 с.л.
● краве масло - 1 с.л.
● чесън - 2 ск.
● брашно - 1 с.л.
● бульон - 200 мл
● мащерка
● розмарин
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

Цялото парче свинско се осолява добре, подправя се с черен пипер, покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 12-24 ч. Месото се изважда от хладилника и се оставя на стайна температура за най-малко 1 час.

С връв за месо се връзва както на фотографията с цел да придобие цилиндрична форма и с цел да се изпече свинското по отмерено. В парещ тиган с малко лой, запечатваме месото от всички страни.

Когато обърнем на последната страна в тигана се поставя 1 лъжица масло, 2 скилидки пресован чесън, розмарин и мащерка и се полива месото с лъжица за още 1-2 минути.

Слага се в тава, без да се покрива и се пече на 160 градуса без вентилатор, до момента в който вътрешната температура по-средата е 65 градуса, при мен лиши 55 минути.

Мазнината и соковете от тавата се поставят в тиган с една лъжица брашно и последователно се прибавя бульон до приемане на сос с плътност на боза.

След изваждане от фурната месото се оставя за 20 мин. да почине, без да се покрива. Нарязва се на тънки части, които се заливат със соса. Свиското със сос става феноменално.

Печеното свинско контрафиле е сочно и необикновено вкусно. Събира всички към трапезата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР