Печеливши са държавите, които предоставят на Украйна съветски танкове, защото

...
Печеливши са държавите, които предоставят на Украйна съветски танкове, защото
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна - не е помощ за война, а за защита

" Печеливши са страните, които дават на Украйна руски танкове, тъй като против остарели танкове получават ново модерно въоръжение . Тук ние пропущаме огромен късмет ".

Това сподели пред Александър Велев, публицист, някогашен сътрудник на БНР в Берлин.

И акцентира, че военната помощ не е помощ за война, а помощ за отбрана .

" Важно е Украйна да има потребност от помощ за противовъздушна защита ". Според него служебното държавно управление също се въздържа от ход в тази посока .

" Украйна има потребност от модерни въоръжения, само че тя към момента отстъпва доста на класическата огнева мощност на Русия . Можем доста, с цел да помогнем на Украйна да балансира този собствен минус на огнева мощност. България най-вече може да помогне с муниции ".


С коментар по тематиката в предаването " Събота 150 " се включи и проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата:

" Германия извади от складовете въоръжение от някогашната войска на Германска демократична република, държани досега за тежки условия в огромна война . Сега Германия дава стотици, хиляди бройки на портативните зенитно-ракетни комплекси " Стрела ", с каквито разполагаме и ние и те са в същото положение като в Германия. Тези комплекси могат да се употребяват удачно против иранските дронове... Имаме ресурси от муниции, които стоят по складовете , и те би трябвало да бъдат изразходвани, другояче ще бъдат унищожени. Сега е моментът да се помогне - хем да се освободим от това въоръжение, хем да запишем алена точка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР