Пазарът на труда в САЩ даде разнородни сигнали, които фондовият

...
Пазарът на труда в САЩ даде разнородни сигнали, които фондовият
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Сериозен признак за корекция на Уолстрийт

Пазарът на труда в Съединени американски щати даде разнородни сигнали, които фондовият пазар изтълкува положително. Причината е, че в съществена степен данните демонстрират икономическия напредък и тази наклонност се отразява от вложителите от известно време насам. Дори отлагането на процеса на намаляване на лихвите от Федералния запас не се пояснява като отрицателна вест. Докладът сподели още, че заплащането на труда пораства с високи темпове и на годишна база остава към 4%. Както и това, че броят на заетите на цялостен работен ден не се усилва.

Щатският пазар регистрира сериозен спад предишния четвъртък и сложи под подозрение дълготрайния си напредък. Дали стартира промяна ще стане ясно през актуалната седмица. Индексът S&P 500 е на равнището от 5200 пункта в понеделник и от началото на растежа си през октомври до момента регистрира 27% повишаване.

А основните данни за щатския пазар са още веднъж свързани с инфлацията. Прогнозите за показателя на потребителските цени в сряда сочат забързване на инфлацията до 3.4%. Но при изключване на резултата на горивата и храните се чака индикаторът да намалее до 3.7%. Това е добра вест за работещите, тъй като заплащането пораства по-бързо. Но също основава проблеми за някои браншове, като да вземем за пример повишението на заплащането на чиновниците в заведенията за хранене за бързо хранене. Компаниите от цикличното ползване се трансфораха в един от най-губещите браншове през предходната седмица. Те ще съумеят да се приспособяват към измененията, което обаче изисква повече време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР