Патешко Магре е все по-популярен продукт в последно време. Това

...
Патешко Магре е все по-популярен продукт в последно време. Това
Коментари Харесай

Най-добрите съчетания с Патешко Магре

Патешко Магре е все по-популярен артикул напоследък. Това в действителност е патешко месо или по-точно - филетата или гърдите от патицата. Патешкото Магре е най-вкусното и внимателно месо от патицата, като се предлага с кожата. Този тип месо се съчетава доста добре с разнообразни плодове като круши, ябълки, цвекло. По този метод се укрепва усетът му.

Класиката е Патешко Магре с портокал. Затова ви предлагаме да видите кои са най-хубавите съчетания с Патешко Магре?

С портокал

 Патешки гърди

За да извършите тази рецепта, ви трябват с изключение на Магре и портокали. Ще извършите сок от тях, с който ще овкусите месото. По този метод то ще стане сочно и доста вкусно. Преди това обаче първо овкусете филетата със сол и черен пипер. Направете нещо като марината от 1 портокал, а по този начин овкусените части месо оставете да си починат за към час-два. След това просто ги запържете за малко на парещ тиган и запечете във фурната във фолио. Не забравяйте да добавите още един портокал, който този път нарежете на филийки и сложите върху месото.

С ябълки

 Патешко Магре с ябълки

Запържете кубчета ябълки, какъвто вид желаете, в мазнината, в която първо сте запържили месото. Добавяте подправките - сол и черен пипер, и заверете плодовете в соковете на мощен огън не повече от 5 минути, с цел да не станат на каша. После дружно с патешките филета, запечете във фурната за 10 минути.

С круши

 Патешко Магре с круши Снимка: Евтини Рецепти

Патешко Магре с круши е една същинска класика. Запечатайте частите месо в лой на парещ тиган, а крушите карамелизирайте със захар. Може да добавите и някакъв алкохол и да ги фламбирате. Покрийте Магрего със соса от по този начин направените круши.

С цвекло

 Най-добрите съчетания с Патешко Магре

Цвеклото ще ви би трябвало като гарнитура. За задачата сварете цвеклото, пасирайте го и го прецедете. Прибавяте алено вино, кафява захар и канела. Кипнете и добавяте агар-агар. Това е чудесна композиция за вашето Патешко Магре.

С нар

 Патица с нар

Тази рецепта може да извършите или като добавите сок от нар към Патешкото Магре, или като настрана си извършите сос от нар. За задачата ви трябват няколко нара, които авансово би трябвало да почистите, извършите на сок и заварите за малко на котлона, до момента в който се получи гъста течност. Може да добавите разнообразни подправки, които обичате, както и лимон или портокал към него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР