Първите 19 тайландци, които бяха сред заложниците на групировката Хамас

...
Първите 19 тайландци, които бяха сред заложниците на групировката Хамас
Коментари Харесай

Първите 19 тайландски заложници се прибират в Бангкок

Първите 19 тайландци, които бяха измежду заложниците на групировката Хамас в Газа, се чака да кацнат в Банкок в четвъртък следобяд. Външният министър на Тайланд посрещна и последните двама свои съграждани, които бяха освободени във вторник късно вечерта.

 
Радвам се, че всички сте излезли наред и че сте здрави. С изключение на някои пострадвания на коленете и ушите не сте съществено потърпевши. Мисля, че този тим е доста подготвен да се завърне в Тайланд.
Парнпри Бахидха-Нукара, външен министър на Тайланд

По информация на управляващите в Банкок още 13 тайландци към момента са заложници на Хамас. При нападението на групировката на 7 октомври бяха убити общо 39 тайландци. Една от най-големите мигрантски групи в Израел са точно жителите от азиатската страна. Повече от 25 000 души са работили във ферми и овощни градини в Израел, когато бойците на Хамас са нахлули от Газа. Правителството стартира да изтегля жителите си директно след офанзивата. Повече от 80 % от тайландските служащи в Израел са от североизточната част на страната. Те стартират да бягат в Израел през 80-те години на предишния век, а през 2011 година съглашението е публично одобрено с контракт сред двете държавни управления.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР