Първата седмица на новата година премина под знака на разпродажбите

...
Първата седмица на новата година премина под знака на разпродажбите
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Инфлацията и банковите печалби ще движат Уолстрийт

Първата седмица на новата година мина под знака на разпродажбите на акции и облигации, което не е учудващо след забележителните облаги през предходните два месеца.

Позитивните настроения преди празниците последователно минават към реалистична оценка за икономическия напредък и понижаването на лихвите. Оценката на водещите акции е висока и ползата към софтуерните акции се резервира, само че и при тях динамичността е най-силна.

Икономическите вести демонстрираха закъснение в промишлеността и липса на напредък в бранша на услугите. Броят на заетите на цялостен работен ден понижа доста и тази вест остана настрана, с помощта на това, че се усилва броя на заетите на половин работен ден и на тези, които работят на повече от едно място. Реакцията на пазарите беше относително неутрална в края на предходната седмица. Но въпросът е дали централните банкери ще изтълкуват данните като причина да са по-агресивни в понижението на лихвите. Защото в този момент вложителите чакат доста повече понижение на лихвата, в сравнение с банкерите са склонни да създадат. И това е разликата сред икономическо закъснение и фактическа криза към края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР