Първа официална среща проведекметът на Община Ловеч Страцимир Петков с

...
Първа официална среща проведекметът на Община Ловеч Страцимир Петков с
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч се срещна с ръководството на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“

Първа публична среща проведекметът на Община Ловеч Страцимир Петков с управлението на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) – Ловеч. Представиха се в.п.д. шефът комисар Петър Петров, в.п.д. началник-сектор „ Превантивна и контролна активност “ Радомир Радев, началникът на бранш “Пожарогасителна и избавителна активност “ Найден Христов и началникът на Районната работа в Ловеч Явор Абаджиев.

Обсъдени бяха методите на взаимоотношение сред двете институции, като Петков и Петров взаимно си подсигуряваха съдействие и добра съгласуваност в работата по запазване здравето и сигурността на жителите и отбрана на публичния интерес.

Коментирани бяха още идното актуализиране на проекта за отбрана при бедствия и създаването на проекта за 2024 година за осъществяване на общинската стратегия за понижаване на риска, както и присъединяване на представител на Районната работа в общинския експертен съвет по устройство на територията като профилиран надзорен орган, нещо, което в последните две години не се е случвало.

На срещата разискаха още разширението на Доброволното формирование на общината, което от основаването му през 2009 година е намаляло от 30 на 12 души през днешния ден.

От РДПБЗН оповестиха, че към този момент се приготвят ученията за подготовка и образование на силите на Единната избавителна система, като за община Ловеч е планувано осъществяване напролет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР