Партийният активист на Средна европейска класа, калесан за областен управител

...
Партийният активист на Средна европейска класа, калесан за областен управител
Коментари Харесай

Хората вдигнаха ръце от партийната калинка Пламен Янев, който е на път да баталяса развитието на Бургас и областта

Партийният деятел на Средна европейска класа, калесан за регионален шеф на Бургас преди 5 месеца е явно неприспособим да извършва отговорностите си. Това евентуално се дължи на просветителните и професионалните му дефицити, които прозират от рехавата му биография. Некомпетентността му заплашва редица значими планове за региона, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир Ясна поляна, където региона ще загуби над 20 млн. лева държавно финансиране, като неусвоено и ще сложи още веднъж крайморските общини пред риск от санитарна злополука през идната година. 

Сумата бе отпусната в края на мандата на предходния регионален шеф проф. Мария Нейкова с концепцията на да се реализира ремонт на язовир Ясна поляна до края на календарната година. От средата на м. юли обаче, откогато на поста бе назначен Пламен Янев реконструкцията на филтърното и помпено ходило на пречиствателната станция към язовира се забавя съдбовно по неразбираеми аргументи, а отпуснатите от държавното управление над 20 млн. лева за задачата ще би трябвало да бъдат върнати назад в бюджета поради изтичащата финансова година. Така ще се обезсмислят напъните на някогашния регионален шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и кметовете на общините от Южното Черноморие, които бяха хвърлени през тази година, с цел да предотвратят вреди с колосални размери за туризма и популацията, съизмерими с бедствено състояние.

Със сигурност хората от Бургас и региона заслужават доста по-способен и способен регионален шеф. Да не забравяме, че Бургас е една от най-развитите стопански и индустриално области, водач в доходи от туризъм и с многомилиарден принос за Брутният вътрешен продукт на страната. 

От обществените изяви на Пламен Янев през последните 10 години, разбираме, че след 2012 година той целенасочено се бута в посока на политическа кариера, преминавайки като пчеличка през няколко политически обединения. Още през 2012 година става член на Движение „ България на Гражданите “ на някогашната еврокомисарка Меглена Кунева. Партията е млада и заради липса на хора Янев е непосредствено изстрелят на партиен пост като регионален координатор на ДБГ. Само година по-късно обаче, откакто не съумява да осребри наличието си измежду съратниците на Кунева с изборна служба и добре заплатен държавен пост, Пламен Янев се отхвърля от партийната си клетва. Така след няколко лутания по разнообразни партийни обединения на регионално и общинско равнище, Пламен Янев намира кей при Константин Бачийски – изявен политически деятел от Бургас, ръководител на записаната там Политическа партия Средна Европейска Класа, чиято  партийна регистрация бе употребена за първото явяване на парламентарни избори от Политическа партия.  След като СЕК станаха сътрудници на ПП-ДБ, а Бачийски смени попрището на общински консултант с това на депутат, се откри опция за трудоустрояване на партийните членове на СЕК. И защото Пламен Янев потвърдено няма качествата да съставлява новата си партия на избираема служба в партийните листи, получи максимума, а точно да бъде непосредствено назначен първо за зам.-областен шеф на Бургас през 2022г. по партийна квота, а през 2023 година и като регионален шеф – титуляр. Така на един от най-отговорните постове във значима област като Бургас е подложен човек, който явно няма нито политическата харизма, нито професионална закалка да бъде определен на изборна служба (кмет или общински съветник), камо ли да ръководи региона.

Поради тази причина, съвсем всички общински съветници в Бургас желаеха отстраняването му, а от ПП-ДБ смъкнаха доверието си от него.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР