Парламентът на Южна Корея прие законопроект за ново независимо разследване

...
Парламентът на Южна Корея прие законопроект за ново независимо разследване
Коментари Харесай

Парламентът на Южна Корея одобри ново разследване на смъртоносната катастрофа на Хелоуин през 2022 г.

Парламентът на Южна Корея одобри законопроект за ново без значение следствие на злополуката на Хелоуин през 2022 година в столицата Сеул, при която починаха повече от 150 души.

Еднокамарното Национално заседание, водено от опозицията, утвърди в четвъртък мярката в двупартиен избор с 256 „ за “, трима въздържали се и без съпротива. Той ще стане закон, откакто бъде подписан от президента Юн Сук Йол, което се смята за условност.

Законодателството ще сътвори комисия за определяне на обстоятелства от девет члена, които ще проучат повода за злополуката, по какъв начин управляващите са се справили с нея и кой би трябвало да бъде упрекнат, развой, който може да продължи до 15 месеца.

>

Съкрушението се случи на 29 октомври 2002 година, когато празнуващите наводниха тесните улички на известния нощен живот в Сеул квартал Itaewon, с цел да отпразнуват първия Хелоуин без бордюри за COVID-19 от три години насам. Близо 200 души бяха ранени при последвалия вълна, като множеството от жертвите бяха на възраст сред 20 и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР