Парламентът на Аржентина одобри споразумението за 45 милиарда долара с

...
Парламентът на Аржентина одобри споразумението за 45 милиарда долара с
Коментари Харесай

Парламентът на Аржентина одобри споразумението с МВФ за рефинансиране на дълга

Парламентът на Аржентина утвърди съглашението за 45 милиарда $ с Международния валутен фонд (МВФ) за рефинансиране на дълга на страната, съобщи Франс прес. Това стана на първо гласоподаване преди диспути в Сената. 

С 204 гласа " за ", 37 " срещу " и 11 " въздържали се " депутатите утвърдиха програмата за рефинансиране, подписана на 3 март от държавното управление и МВФ за колосалния дълг на Аржентина към вашингтонската институция. Той е насъбран вследствие на заем, взет през 2018 година от предходното държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

В Аржентина има необятни рецензии против съглашението за рефинансиране на дълга, поето от страната през 2018 година по време на ръководството на консервативния президент Маурисио Макри. Сегашното левоцентристко държавно управление споделя, че съглашението би трябвало да бъде утвърдено, с цел да бъдат избегнати необслужване на заемите и огромни проблеми за стопанската система. Леви сили, измежду които и членове на ръководещата партия, близки до вицепрезидентката Кристина Фернандес, се опълчват на договорката с МВФ, като акцентират, че някои от икономическите ограничения, които съдържа, ще влошат изискванията за 40 на 100 от аржентинците, които са небогати.

Сделката ще разреши на Аржентина да отсрочи изплащането на дълга си до 2026 година, като заплащанията ще продължат до 2034 година Съгласно предходното съглашение заплащанията трябваше да са съсредоточени през 2022 и 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР